קטגוריות מתכונים: סלטים
סלט זה כל הסיפור !
אין יום שאנחנו לא אוכלים סלט בצורה כזו או אחרת בין אם זה סתם ירקות שחתכנו והכנו בצורה מסודרת על צלחת הגשה או שממש חתכנו את הירקות והרכבנו סלט שאנחנו אוהבים.
אנחנו מאמינים שסלט צריך להיות חלק אינטגרלי מכל ארוחה יהיה מי שיגידו אפילו הארוחה עצמה
אז במקום להתבאס ששוב אנחנו נפגשים עם הסלט קחו כמה טיפים שיהפכו כל ארוחה וכל סלט לחגיגה של ממש.
סלק צלוי, זוקיני ואפילו הלחם של אתמול יהפכו כל סלט לשמחה ויקפיצו אותו לרמות שהוא לא דמיין שיגיע אליהן.
תבנו את הסלט שלכם בהתאם לאירוע, למצב הרוח, לסוג הארוחה ובארצנו הקטנטונת בהתאם לעונה למשל
למשל כל כך חם בקיץ… אז שהסלט יהיה רענן במיוחד לימוני ואוורירי כך שיסגור את הארוחה על הצד הקליל ביותר
הדבר היפה בסלטים, זה אין סוף האפשרויות והתוספות הבלתי נגמרות.
מה שעוד יותר יפה בסלטים, זה שהם יכולים להיות בריאים בעלי ערך תזונתי גבוה להתאים לדיאטה ועדיין יכולים להיות טעימים.
סלט טוב משלב את הטעמים והאיכויות המדהימות שהטבע מעניק לנו בירקות ובפירות, בצירוף תיבול מתאים שיוציא מהירקות את המקסימום.
אז לפני שמתחילים, יש כמה דברים שצריך לשים אליהם לב:
1. לא כל סלט הוא דיאטטי – ככל שנוסיף פחממות ושומנים לסלט כך יעלה הערך הקלורי של הסלט.
למשל סלטים שיש בהם תפוחי אדמה, בטטה ופסטה אינם דלי קלוריות כמו סלט חסה.
2. סלט זה נחמד אבל הוא לא חזות הכל, לכן יש להתיחס לסלט כפתרון טוב להעשיר ארוחה ולאכול כמות גדולה יותר, מבלי להגדיל מאוד את כמות הקלוריות.
אבל: סלט עם ירקות בלבד לא מכיל כמות מספקת של כל אבות המזון ואי אפשר להתבסס על סלט בלבד כתפריט דיאטה!
3. איכות מוצרי הגלם חשובה מאוד – ככל שהירקות טריים יותר כך הסלט יהיה טעים יותר. ואם ניתן לחתוך אותם ממש לפני הארוחה אז כולנו נרוויח ויטמינים ומינרלים, הקפידו לקנות ירקות יפים ואם אפשר אורגניים.
אספנו כאן כמה רעיונות לסלטים שונים שיגוונו את הסלט הירוק הסטנדרטי ויעשירו את התפריט שלכם:
סלט עשיר בחלבון – הוסיפו לסלט ביצה קשה או טונה וכך הוא יהיה עשיר ומשביע יותר, אך עדיין לא משמין. רעיונות נוספים לתוספות: עדשים, גרעיני חומוס, חתיכות נקניק רזה ועוד.
ירקות שורש – הסלט הישראלי והסלט הירוק הרגיל מכילים מגוון די מצומצם של ירקות. למה לא לגוון אותו קצת? ירקות שורש נותנים רבה צבע לסלט ומעשירים את ערכו התזונתי. גזר למשל מכיל בטא קרוטן וסיבים תזונתיים, סלק אדום מכיל כמות גדולה של ויטמין C , וצנונית מכילה חומצה פולית, ויטמין B1 וויטמין B6 . כל הירקות הללו יכולים להיכנס לסלט ללא בישול. השתמשו במגררת או בקולפן גפרורים כדי לחתוך אותם בקלות.
רוטב טעים ומזין – ישנם בסופר הרבה רטבים לסלט, כגון ויניגרט או אלף האיים, והם כמובן טעימים מאוד אך לא תמיד בריאים, ועלולים להכיל חומרים משמרים, מייצבים ומשפרי טעם. קל מאוד להכין רוטב טעים בבית. השתמשו במעט שמן זית, לימון ומלח כבסיס. אפשר להוסיף גם רוטב סויה, חומץ רגיל או בלסמי, מעט דבר לסלט שצריך מתיקות, ואם רוצים לגוון יותר – ניתן להכין רוטב המבוסס על יוגורט: מערבבים את היוגורט עם לימון ומלח, מוסיפים תבלינים, והנה לכם רוטב טעים ובריא!
סלט פחמימי – סלט פסטה, קינואה, בורגול או חיטה – גם הוא יכול להיות סלט בריא ומזין. כדי שהסלט לא יהיה מאוד משמין ומיותר, הקפידו להשתמש בדגנים מלאים במידת האפשר, השתמשו בכמות קטנה מאוד של שמן בתיבול, וכמובן – הימנעו מאכילה של כמות גדולה מידי!
סלט שהוא גם ארוחה !
בכדי להוסיף לסלט נפח ושלא נהיה רעבים אחרי חצי שעה שוב ניתן להוסיף לסלט :
חזה עוף שנצלה זה עתה, סלמון שנצרב על מחבת או בתנור, גם רצונות בקר הולכות נהדר ובעצם הופכים כל סלט לארוחה של ממש.
קרוטונים מלחם של אתמול – הכי כיף בעולם לקחת קרעי לחם לתבל בשמן זין אפשר גם שום כתוש, מלח פלפל, לטגן על מחבת או להכניס לתנור עד שהם מקבלים צבע זהוב חום ולפזר אותם על הסלט
לנועזים שבינינו
פירות עסיסיים כמו אפרסק שזיף כמובן תפוחים מוסיפים מתיקות חמצמצה ועסיסית שמקפיצה את הסלט לרמה אחרת לגמרי.
תוספת קראנצ’ית של פיצוחים יבשים כמו בוטנים, אגוזי מלך שברי אגוזים וכדו’ תמיד מעניינת ומעניקה יוקרה לסלט, חשוב להקפיד לפזר את היבשים תמיד לאחר התיבול והערבוב, הרוטב יהפוך אותם למושי ויפספס את המטרה
גם פירות יבשים כמו חמוציות וצימוקים באים נהדר כמעט עם כל סלט.
את הסלט הכי טעים בעולם אתם בטוח יודעים להכין !
את הכלים להכנה אנחנו יודעים לספק לכם :
אצלנו תוכלו למצוא מגוון עצום של קוצץ ירקות במבצע כמובן שסכיני שף ברמה הגבוה ביותר שיש לשוק היום להציע
את כלי ההגשה אנחנו נעדכן בשבילכם, אצלנו תוכלו למצוא מגוון עצום של כלי הגשה לכל שולחן ולכל אירוח כמובן להגשה מרכזית או להגשה אישית .
אצלנו תוכל למצוא מגוון פתרונות הגשה ואירוח של חברת ARCOSTEEL