סלט חצילים פיקנטי בתנור - cook shop
פורסם ב

סלט חצילים פיקנטי בתנור

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

 מתכון לסלט חצילים עם פלפלים ושום בתנור בקלי קלות!!

אם היה מלך במטבח -  אין ספק שזה היה חציל. חציל הוא אחד הירקות היותר שווים במטבח, כל כך טעים בפני עצמו והולך נהדר עם ירקות אחרים או גבינות או טחינה או בעצם עם מה לא?!

סלט שהוא מעדן. נגיעות של פיקנטיות, צבע ופיצוץ טעמים. הכל מוכן בתבנית אחת, בתנור ללא טיגון בכלל. סלט שמתאים כתוספת על שולחן האוכל או מילוי לסנדוויץ' טעים. וכמו שאמרתי, הולך נהדר עם הכל. תוסיפו טחינה מעל או בולגרית ותקפיצו את הסלט הנהדר הזה שתכל'ס, מושלם כמו שהוא.

 

מצרכים

  • 2 חצילים גדולים – חתוך קוביות קטנות
  • 3 שיני שום – פרוסות דקות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
  • בצל – חתוך לרבעים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • עגבנייה טרייה קצוצה 1/4
  • פלפל חריף – קצוץ דק דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים את קוביות החציל יחד עם הפלפלים הבצל ושיני השום על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מזלפים את שמן הזית מעל לירקות בצורה שווה ככל האפשר.
  4. מערבבים את  התבלינים (מלח, כמון, פפריקה) בכוס  ואז מפזרים  מעל לירקות.
  5. מערבבים את כל הירקות שבתבנית בידיים – יש לוודא שכל הירקות עטופים  היטב בשמן ובתבלינים.
  6. מכניסים לתנור החם למשך 30 דקות, עד שהחציל זהוב ורך.
  7. מצננים מעט ומעבירים את כל הירקות לקערה, מוסיפים לקערה פלפל חריף, פטרוזיליה קצוצה ועגבנייה טרייה קצוצה ומערבבים היטב.
  8. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/