Posted on

עוף שלם בתנור חגיגי עסיסי ומושלם.

נכון שהעוף הוא מאכל יום יומי המקובל בכל העולם ובישראל במיוחד .

אנחנו אוהבים פולקע ושניצל וכנפיים העוף מופיע אצלנו כמעט מידי יום על השולחן

אבל אפשר גם אחרת, ממנת עוף בסיסית שכולנו מכירים אפשר לייצר מנה חגיגית שתקצור מחמאות מבאי השולחן שלכם.

איך עושים את זה ? פשוט – משאירים אותו שלם !

אז קבלו מתכון לעוף בתנור – פשוט מעולה !

לפני שמתחילים:

כל אחד מאתנו מכיר את התנור הביתי שלו יותר טוב מכולם אחד הדברים החשובים ביותר בהכנת עוף שלם ונתחים גדולים בפרט זו מידת העשייה.

לראות עוף קריספי נוצץ ולצפות לקבל נתח עסיסי כשבסוף מגיע חתיכה יבשה ולא פשוטה ללעיסה – תאמינו לי שזה ממש מבאס ולא בא לכם שיתחילו לשאול איפה הרוטב.

אז אתם יודעים את הזמן שנדרש בתנור שלכם, הטמפרטורה המדוייקת – תקפידו על זה, זו כבר חצי הצלחה.

יש אין ספור מתכונים להכנת עוף ובטוח שכולם טעימים : עוף עם תפוחי אדמה, עוף עם אורז, עוף עם סילאן ועוד…

אנחנו מבקשים להביא אליכם מתכון חגיגי במיוחד קל להכנה שיכול לככב אצלכם על כל שולחן חג

עוף בגריל עם לימון ועשבי תיבול

עוד במעמד קניית העוף בקשו מהקצב שלכם לרוקן את שדרת העצמות הפנימית של העוף.

מצרכים:

1 עוף גדול, לימון 1 פרוס, 2 כפות שמן זית

לתערובת שום ועשבים

צרור עלי טימין טרי, ללא גבעול, צרור קטן של רוזמרין, ללא גבעול

1/4 כוס שמן זית, 1 לימון סחוט, 6 שיני שום, כתושות

מלח לפי הטעם, פלפל טרי גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מערבבים את כל המצרכים בקערת ערבול בגוזל המתאים, בעזרת הידיים מורחים את הנוזל מתחת לעור על הבשר עצמו מבפנים ומבחוץ.

את כל המלית מכניסים פנימה אל חלל העוף.

מניחים את ענפי הטימין ופרוסות הלימון בחלל של בטן העוף.

בעזרת מברשת סיליקון מברישים את העור בשמן הזית ומתבלים במלח.

מניחים את העוף בצורה כזו שהכנפיים ימוקמו מתחת לעוף.

(ניתן לבצע קשירה של העוף אולם עד לרגע זה מעולם לא נדרשתי לכך)

מניחים את העוף בתבנית אפייה מלבנית גדולה.

טיפ:

כל אחד אוהב את כלי הבישול הנכון לו לכן אנחנו בקוק שופ מביאים אליכם מגוון עצום של פתרונות בעולם הבישול בכלל ולהכנת מתכון זה בפרט כגון:

לכל אחד מהם הטעם הייחודי שלו ורק אתם יודעים מה הטעם שאתם אוהבים.

אופים את העוף ומבשלים בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס במשך שעתיים וחצי.

אפשר להתחיל שעה וחצי ראשונות עם כיסוי לתבנית ואחר כך להוריד אותו לשעה האחרונה על מנת שישחים.

מוציאים את העוף מהתנור, ומגישים.

ניתן לייצר תוספות רבות למנה זו – כגון :

תפוחי אדמה, בטטה או שילוב של שניהם.

אורז שבושל מחצית הדרך לרמת אל דנטה והוכנס להמשך צבירת טעמים מהעוף.

בצלי שלוט שלמים או בצלים חצויים שיעניקו ארומה משובחת לכל המנה.

אז למה אתם מחכים לכו לקצור מחמאות 🙂

(המתכון באדיבות חברת שקל יבואנית תבניות קרמיקה מבית פיג'ו צרפת)