
חלק בשר לא כל כך מוכר אבל טעים להפליא
רובו נטול שומן לחלוטין ואת כולו מעטר שכבת שומן שרק מוסיפה לטעמים
ההכנה פשוטה וקלה וההגשה היא גולת הכותרת :
מצרכים להכנת שפיץ צ'אך:
- נתח שפיץ צ'אן בכפוף לכמות הסועדים.
- שמן זית.
- מלח פלפל.
אופן ההכנה:
מניחים את הגוש בקערת ערבול בעזרת מטחנת תבלנים מפזרים בנדיבות פלפל שחור ומלח גס.
בוזקים שמן זית בנדיבות ומעסים טוב טוב את הבשר
חשוב: פעולת העיסוי תפקידה לחדור את השכבה הראשונה אל תוך נתח הבשר .
לתוספת :
טריק ידוע הוא להעביר טעמים מהעיקר אל התוספת לכן אפשרי להכין תוספת של :
ירקות שורש שונים : תפו"א, בטטה, קישוא, שום, בצל
מניחים את ירקות השורש בתוך קערת הערבול ומעליה מניחים את גוש הבשר המטובל
מכניסים למקרר לשעתיים אפשר גם יותר .
מפזרים את הירקות על תבנית היכולה לשמש לאפייה ולהגשה
מחממים תנור ל-250 מעלות
את נתח הבשר מניחים על רשת התנור כשהתבנית עם התוספות מתחת
מיצי הנתח אמורים לרדת על התבנית עם התוספת
נותנים לנתח 10 דקות מכל צד ( הופכים ) על חום גבוה
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 180-200 מעלות לעוד 30-40 דקות ( כל אחד מכיר את אופן הפעולה של התנור שלו )
בעזרת מדחום בשר מודדים טמפרטורה פנימית של בין 70-80 מעלות
מוציאים את הנתח ונותנים לו להתקרר כ- 5-10 דקות .
בזמן זה בודקים את רכות התוספות והאם הן מוכנות
מניחים את הבשר על קרש חיתוך המותאם לחיתוך והגשה של בשרים
בעזרת מזלג בשר ו- סכין שף איכותית פורסים פרסות דקות במיוחד
ישנה חשיבות מכרעת לעובי הפרוסות לכן חשוב להשתמש בסכין חדה אשר תקל עלינו את הדיוק בחתיכת הפרוסות .
בתיאבון :).