פורסם ב-

שפיץ צ’אך בתנור- מנה קלה פשוט הצגה !

חלק בשר לא כל כך מוכר אבל טעים להפליא

רובו נטול שומן לחלוטין ואת כולו מעטר שכבת שומן שרק מוסיפה לטעמים

ההכנה פשוטה וקלה וההגשה היא גולת הכותרת :

מצרכים להכנת שפיץ צ’אך:

  • נתח שפיץ צ’אן בכפוף לכמות הסועדים.
  • שמן זית.
  • מלח פלפל.

אופן ההכנה:

מניחים את הגוש בקערת ערבול  בעזרת מטחנת תבלנים מפזרים בנדיבות פלפל שחור ומלח גס.

בוזקים שמן זית בנדיבות ומעסים טוב טוב את הבשר

חשוב: פעולת העיסוי תפקידה לחדור את השכבה הראשונה אל תוך נתח הבשר .

לתוספת :

טריק ידוע הוא להעביר טעמים מהעיקר אל התוספת לכן אפשרי להכין תוספת של :

ירקות שורש שונים : תפו”א, בטטה, קישוא, שום, בצל

מניחים את ירקות השורש בתוך קערת הערבול ומעליה מניחים את גוש הבשר המטובל

מכניסים למקרר לשעתיים אפשר גם יותר .

מפזרים את הירקות על תבנית היכולה לשמש לאפייה ולהגשה

מחממים תנור ל-250 מעלות

את נתח הבשר מניחים על רשת התנור כשהתבנית עם התוספות מתחת

מיצי הנתח אמורים לרדת על התבנית עם התוספת

נותנים לנתח 10 דקות מכל צד ( הופכים ) על חום גבוה

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 180-200 מעלות לעוד 30-40 דקות ( כל אחד מכיר את אופן הפעולה של התנור שלו )

בעזרת מדחום בשר מודדים טמפרטורה פנימית של בין 70-80 מעלות

מוציאים את הנתח ונותנים לו להתקרר כ- 5-10 דקות .

בזמן זה בודקים את רכות התוספות והאם הן מוכנות

מניחים את הבשר על קרש חיתוך המותאם לחיתוך והגשה של בשרים

בעזרת מזלג בשר ו- סכין שף איכותית פורסים פרסות דקות במיוחד

ישנה חשיבות מכרעת לעובי הפרוסות לכן חשוב להשתמש בסכין חדה אשר תקל עלינו את הדיוק בחתיכת הפרוסות .

בתיאבון :).