Showing all 12 results

מעבד מזון הוא העוזר הנאמן שלנו במטבח , חוסך לנו זמן ועבודה רבה ונותן לנו חיתוכים אחידים ומעוצבים על פי בחירה .
ויש מעבדי מזון שגם מקציפים ביצים, לשים בצק וסוחטים פירות וירקות למיץ.
טווח מחירי מעבדי המזון הוא : מ- 249 ש"ח ועד 2,000 ש"ח .
אז מה חשוב לבדוק ?

קיבולת הקערה – ישנם מעבדי מזון מאוד פופולרים עם מיכל וקיבולת קטנה המיועדים בעזרה בזמן בישול או להכנת סלט אישי , בד"כ מעבדים אלו יהיו בשימוש יום יומי ובאופן קבוע על השיש .ישנם מעבדי מזון עם קערות גדולו יותר המשמשים אותנו בעיקר לקראת ארוחות סופשבוע וחגים כשאנחנו צריכים להכין סלטים בכמות גדולה בצקים וכדו' .

עוצמת המנוע – לעוצמתו של המנוע יש השפעה רבה על ביצועי המעבד. ככל שעוצמתו גדולה יותר, כך יוכל המעבד להתמודד ביעילות עם חומרים קשים ולעבוד ברציפות לאורך זמן מבלי להתחמם יתר על המידה. עוצמת המנוע תלויה בהספק שלו, שנמדד WATT , וגם באופן החיבור שלו לציר המעבד.

נוחות השימושכדי שמעבד המזון ישרת אתכם נאמנה, שתיהנו לעבוד אתו ולא תוותרו על שירותיו עקב אי נוחות שעלול להסב לכם מכשיר לא ידידותי, עשו כל מאמץ לבחון אותו לפני הקנייה. אמנם את הפעולות העיקריות לא תוכלו לבצע במסגרת הבדיקה בחנות, אבל לפחות נסו לפרק ולהרכיב את קערת המעבד ולבדוק את נוחות ההפעלה של הכפתורים, ושימו לב לפרמטרים הבאים:

ממדים: אמנם יש קשר ישיר בין ממדיו של המעבד להספק המנוע ולקיבולת הקערה שלו, אך יש מעבדים בעלי נתונים דומים השונים בממדיהם. יש כאלה המעוצבים באופן קומפקטי ומינימליסטי וכאלה שתופסים יותר מקום על משטח העבודה, כמו גם בארון המטבח.

משקל: כמה שיותר כבד יותר טוב. זה אמנם מקשה מעט על ניודו של המעבד, אבל כך הוא יהיה יציב ולא יזוז בקלות במהלך העבודה. הדבר חשוב בעיקר כאשר לשים בצק או מעבדים תערובות סמיכות. ראשית, כי בדרך כלל מניחים את המעבד לנפשו למשך כמה דקות, לעתים ללא השגחה; שנית, ההתנגדות של הבצק מגבירה את הסיכוי לתזוזות. כמו כן, כדי לצמצם או למנוע תזוזה שלו, בחרו מעבד עם תושבות מגומי.

בורר מהירויות: כמעט כל המעבדים מציעים מספר מהירויות עבודה כדי להתאים אותן לחומרים ולסוגי העיבוד השונים. מספר המהירויות ברוב המעבדים נע בין 2 ל-5 ויש מעבדים עם 10 מהירויות. לרוב השימושים, אפשר להסתפק ב-5-3 מהירויות.

פונקציה נוספת שקיימת ברוב המעבדים היא הפעלת רגעית (Pulse), למקרה שבו רוצים לעבד מרכיב כלשהו לזמן קצר או בפעימות. הפעלה רגעית יעילה במיוחד לחומרים קשים ולקיצוץ בשר (מונע את הפיכתו למחית), ולכל מצב אחר שבו דרושה הפעלה קצרה ומבוקרת, למשל לצורך קיצוץ גס של חומרים כגון אגוזים וכדומה.בנוסף, היא מאפשרת למשתמש לבחון את פעולת המעבד במצב של חוסר ודאות לגבי תוצאות העיבוד.

פתח הזנה: רצוי לבחור פתח הזנה רחב ככל האפשר כדי שניתן יהיה להכניס פריטים גדולים, כמו תפוח אדמה, חציל, פלפל ועוד.

מעבד מזון משולב – חלק לא מבוטל מהמעבדי מזון מגיעים בתוספת בלנדר .

אביזרים נלווים – מעבדי המזון מגיעים עם מערבל , סכיני חיתוך , ומספר דיסקיות משנה מדגם לדגם , בעת רכישת מעבד מזון נא בדקו כי החיתוך האהוב עליכם נמצא בערכה .

מחלקות החנות