איך לבחור מכונת פסטה ביתית / מקצועית
מכונה או מכשיר להכנת פסטה – למה צריך את זה?
טוב תכל'ס אם את או אתה מאמה איטלקית שנולדה אל שדות הדורום והועברה לה טכניקת ייצור הפסטה מסבתא לנכד – אז את לא צריכה את זה.
כנראה שאם אתם קוראים שורות אלו כנראה שלהכין פסטה בבית בלי מכשיר להכנת פסטה זה בלתי אפשרי עבורכם.
אבל פסטה יש בכל סופר ובמכולת השכונתית אז למה בכל זאת להכין פסטה בבית?
יש לכך כמה סיבות עיקריות!
הראשונה שבהן – הטעם.
כמובן אין מה להשוות בין פסטה טרייה שהוכנה זה עתה ממרכיבים בסיסיים ואיכותיים וללא חומרים משמרים, לבין פסטה יבשה הנרכשת בסופר.
סיבה שנייה ולא פחות חשובה היא הבריאות.
אנחנו מכינים אנחנו יודעים בדיוק מה נמצא בתוך המזון, אנחנו בוחרים את מרכיביו ומתאימים אותו לטעמנו האישי ללא תוספת חומרים משמרים.
הסיבה השלישית ובעיני לא פחות חשובה היא זמן איכות משפחתי.
בהכנת הפסטה יכולים לקחת חלק כל בני המשפחה החל מתהליך הכנת הבצק, רידוד הבצק, חיתוך הפסטה לפי הצורה שנבחר או אפילו free-style להתפרע עם בני הבית.
דברים שכדאי לדעת לפני שקונים מכונת פסטה
מכשיר להכנת פסטה בדרך כלל יהיה מורכב משני חלקים.
החלק הראשון שהוא חובה הוא בעצם מרדד הפסטה, זה החלק דרכו מעבירים את הבצק במצבו הגולמי ויוצרים את יריעת הבצק.
חשוב לוודא כי יש מספיק אופציות לקביעת עובי היריעה כך שתהיה לנו שליטה על העובי של הפסטה אותה אנחנו רוצים להכין.
בדרך כלל במכשיר להכנת פסטה איכותי יהיו 6-9 עוביים עוביים שונים לרידוד הבצק.
טיפ חשוב: החלק היותר בעייתי ברידוד בצק פסטה הוא השחלה של יריעת הבצק אל תוך מרדד הפסטה.
בחברת טיטניה האיטלקית שהיא יצרנית מכונות פסטה איטלקית ותיקה מצאו לכך פתרון בדמות של מגש הזנה המתחבר אל מרדד הבצק והוא בעצם מהווה משטח גישה נוח להשחלת הבצק, מגש זה קיים במכונת הפסטה המעולה דגם אימפריה.
רוחב מכונת הפסטה הסטנדרטי הוא 150 מ"מ וזה בעצם רוחב העבודה.
בחלק ממכונות הפסטה הגדילו את רוחב היריעה ל-180 ס"מ מה שמאפשר לנו לייצר פסטה בכמות גדולה יותר בכל פעם שאנחנו מבצעים את פעולת הרידוד או החיתוך.
סוגי מכונות פסטה
קיימים שתי סוגי מכשירים להכנת פסטה עיקריים בשוק:
מכונות פסטה שמגיעות בלוק – יחידה אחת סגורה הכוללת בדרך כלל מרדד + 2 אופציות לחיתוך ספגטי ופטוצ'יני.
היתרון במכונות אלו שהחלקים קבועים ונוחות העבודה בהם היא טובה, החיסרון במכונות אלו הוא שלא ניתן להוסיף עליהם צורות שונות של פסטה.
הסוג השני הוא מכונות פסטה המורכבות משני חלקים.
חלק אחד הוא המרדד והחלק השני הוא חלק ייצור הפסטה הסופי.
במכונות פסטה אלו ניתן בעצם לשנות את החלק הקיים כך שניתן יהיה להכין את מרבית סוגי הפסטה הקיימים כגון:
- רביולי
- לינגווילי
- פרפדלה
- לזנייטה
- ורמיצ'ילי
- טרנטה
לחברות מובילות בתחום מכונות הפסטה ניתן להרכיב מנוע על מכונת הפסטה הידנית ובעצם להפוך את המכשיר להכנת פסטה הידני למכונת פסטה חשמלית.
תוספת זו מתאימה בעיקר למי שמכין פסטה באופן שוטף או סתם מי שבא לו להתפנק.
ייבוש פסטה
עכשיו כשסיימנו את רידוד הבצק וחתכנו את הפסטה לצורה המועדפת עלינו הגיע הזמן לייבש את הפסטה.
כל פסטה טרייה דורשת ייבוש בסביבה ידידותית לבצק לא לחה מידיה לא קרה מידי ועם זרימה של אוויר.
לצורך כך מוצר מתבקש לחובבי הפסטה הוא מייבש פסטה.
קיימות מספר אופציות אשר כולן נעות סביב אותו רעיון של שטח רחב עם זרימת אוויר שתגרום לייבוש הפסטה.
חשוב לוודא שהמתקן נוח לשימוש ואחסון.
בישול הפסטה
השלב הכמעט סופי הוא בישול הפסטה רגע לפני שמוסיפים את הרוטב ומתיישבים לאכול.
את הפסטה מבשלים בסיר עם שהורתחו מראש (חשוב להקפיד בכל זמן הבישול שהמים נשארים רותחים) ולא אין צורך להוסיף שמן פשוט לדאוג שיהיה לפסטה מספיק "מרחב" בתוך הסיר.
שיטת הבישול המסורתית היא בסיר גדול ולאחר מכן העברה ריקון הסיר יחד עם הפסטה לתוך מסננת כך בעצם מפרידים את הפסטה מהנוזל .
טיפ למבשל: מי הפסטה עשירים בעמילן לכן מומלץ להשתמש בחלק מהם להכנת הרוטב והסמכתו חיבור הטעמים מושלם כאשר משתמשים במים שבהם בושל הספגטי.
כיום קיימים סירי פסטה ייעודיים החוסכים לנו את הצורך במסננת ומאפשרים לנו לנקז את הנוזל דרך חרירים במכסה הסיר כדוגמת סיר הפסטה של סולתם המאפשר לנו את ניקוז המים דרך המכסה תוך כדי נעילת הידיות, זה פשוט נוח יעיל חוסך זמן ובינינו גם פחות כלים לשטוף.
בקוק שופ תמצאו את רחב של מכונות פסטה וסירי פסטה מהמותגים המובילים בארץ ובעולם:
ארקוסטיל ARCOSTEEL , פוד אפיל Food appeal , מרקטו MARCATO , סולתם, טולס TOOLS טיטניה TITANIA,
יש לנו באתר מגוון אביזרים שונים להכנה וחיתוך פסטה הכולל:
ממסננות, פורסי בצק, קורצני בצק, מכשירים להכנת רביולי מייבשי פסטה משטחי רידוד ועוד מגוון עצום של מוצרים שפשוט יעשו לכם חגיגת פסטה אמיתית!
ניתן גם לייצר מארזי מתנה מושלמים לאוהבי פסטה וחובבי אפייה ובישול.
מחירן ציוד להכנת פסטה:
- מכונות פסטה – החל מ- 159 ₪ ועד – 799 ₪.
- מייבשי פסטה – החל מ-99 ₪ ועד – 250 ₪.
- סירי פסטה – החל מ- 149 ₪ ועד – 399 ₪.
- מסננות פסטה – החל מ- 29 ₪ ועד 99 ₪.
- אביזרי עזר לפסטה – החל מ- 19 ₪ ועד 299 ₪
מידע מפורט על כל פריט עם הסבר מקיף ניתן למצוא בעמודי המוצרים באתר קוק שופ – מבשלים איכות.
לכל שאלה או ייעוץ מקצועי הצוות שלנו ישמח לעמוד לשירותכם.
בחנות שלנו ברחוב בן גוריון 2 הרצליה או בטלפון: 09-7897944.
קוק שופ – מבשלים איכות.