Posted on

קציצות עם ארטישוק חגיגה של טעמים

ארטישוק הוא ירק נהדר ולאחר שמשדכים לו רוטב ממנו הוא סופח אליו טעמים הוא לטעים הרבה יותר !

הארטישוק מגיע לשיא פריחתו עם סיום החורף תחילת האביב בדיוק בגלל זה הוא מככב כמנת הדגל בשולחן חג הפסח .

יש הרבה אפשרויות ברטבים החל מרוטב לימוני וסמיך , דרך רוטב אדום עם פלפל סודני יבש פפריקה ושום , הוספת של יין ועוד ועוד …

אנחנו מביאים לכם מתכון מבית אימא בלי שמות מפוצצים ובלי מרכיבים אקזוטיים

מתכון פשוט טעים !

אז קדימה מתחילים …

לקציצות :

חצי קילו בשר טחון צלעות / צוואר או כתף

כף כמון , מלח , פלפל , אגוז מוסקט .

כוס פירורי לחם שהבשר לא יהיה דחוס מידי .

בצל קצוץ , חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

הכנת הקציצות :

הכל בקערה מערבבים עד שנהיה מרקם אחיד ,

מגלגלים לקציצות ומניחים על לבבות ארטישוק לפי הגודל המתאים.

מכניסים למקרר לחצי שעה שיתקשה

והולכים להכין את הרוטב .

 

לרוטב :

מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים תבלינים

חצי כפית כורכום , כפית כמון מלח פלפל.

שיני שום חצויות מראש שלם .

חתיכות ארטישוק וגזר קצוץ וממשיכים לערבב

משאירים ככה חמש עשרה דקות ומוסיפים אפונה (מבושלת סנפרוסט וכאלה ) מערבבים ומשאירים עוד חמש דקות .

מוצאים את הקציצות עם הארטישוק ומפנים להם מקום בתחתית הסוטאז , מוסיפים מים עד לכיסוי , מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינוני עוד כ-40 דקות .

בתיאבון 🙂