Posted on

פילה סלמון אפוי בתנור או צרוב במחבת

ארוחת צהריים בריאה מזינה וקלה 

דג הסלמון הוא הדג הפופולרי ביותר בישראל נכון לשנת 2021

משתמשים בו לאין ספור מאכלים והוא כוכב התפריט במסעדות רבות

המנות הפופלריות הן: 

סביצ'ה סלמון, פסטה סלמון, קרפצ'יו סלמון, ברוסקטה סלמון, כריך סלמון

הוא ישדרג כמעט כל ארוחת בוקר במקום המחשיב את עצמו

גולת הכותרת היא: פילה דג סלמון צרוב במחבת או אפוי בתנור 

נחסוך לכם את כל המידע שאתם בוודאי כבר יודעים על דג הסלמון

מקור בלתי נדלה לאומגה שלוש, זמינות בכל סופר, מרקם עדין כמעט ללא ריח לוואי

יאללה מתחילים …

הדבר החשוב ביותר כמו בכל מתכון הוא איכות חומר הגלם

לכן חשוב לקנות סלמון טרי ממקום שסומכים עליו ויש בו תחלופה גבוהה

סלמון צרוב במחבת

סלמון בטיגון
סלמון צרוב על מחבת

מצרכים:

רצועות פילה סלמון במינימום רוחב של 4 ס"מ כמספר הסועדים

קורט מלח מומלץ להשתמש במלח גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הדג ומייבשים בעזרת מגבת מטבח שסופגת את הנוזלים

מפזרים מעליו את המלח והפלפל.

בכדי למקסם את ארומת המלח והפלפל תשתמשו במטחנת מלח פלפל איכותית הטוחנת במקום את התבלינים

מניחים על להבה בינונית מחבת איכותית (כל מחבת בעלת תכונה המונעת הדבקות).

את 2 כפות השמן בוזקים למחבת וממתינים עד להתחממות

( דרך טובה לבדוק היא פשוט להתיז טיפה של מים אם היא מבעבעת השמן חם מספיק )

טיגון וצריבת  פילה סלמון :

עם העור:

מניחים את הדג במחבת נון סטיק איכותית עם הצד של העור כלפי מטה למשך 2 וחצי דקות ללא מכסה.

לאחר 2 וחצי דקות הופכים את הדג עם הפנים כלפי המחבת.

זה רגע קריטי שבו מורידים את עור הדג בזהירות ובעדינות בעזרת מלקחיים או מזלג

לאחר הורדת העור יתגלה בשר אפור מעט אפשר לגרד או לחתוך שכבה עליונה דקה לשמור על מראה הדג הורדרד

תהליך הסרת העור יארך כ 2-3 דקות, ובזמן הזה הדג יהיה מוכן.

טיגון או צריבת סלמון ללא עור:

למרות שהקריספיות של העור עושה טוב לדג

אם אתם חסרי ניסיון כדאי לבחור בשיטה הזו היא נוחה יותר ומהירה יותר

מסירים את עור הסלמון לפני הטיגון זה אמנם קשה יותר

לא משהו שסכין חדה ואיכותית לא תפתור

תהליך הטיגון מתבצע בדיוק אותו הדבר 2-3 דקות מכל צד של הסלמון

הגשה:

רצוי להגיש סלמון מיד עם הוצאתו מהמחבת או התנור

ליד הסלמון כדאי להגיש פלחי לימון טרי למי שאוהב חמיצות

אם מדובר בהגשה מרכזית ולא אישית כדאי להגיש בתבנית מעוצבת על מצע של עלים ירוקים

ליד הדג:

בכדי להשלים את המנה לארוחה שלמה מומלץ להכין תוספת מתאימה כגון:

אם אתם בעניין של בריאות אז ירקות מאודים יכולים להיות תוספת בריאה ונהדרת

מגוון עלים ירוקים שנשלקו וקבלו צריבה אחרונה בשאריות הרוטב והתבלינים של הדג – מקפיצים באותה המחבת

פירה הוא תוספת מעולה לדג סלמון שנצרב זה עתה

טיפ:

אם בא לכם לייצר תחושה של גריל בצעו את טיגון הסלמון על מחבת פסים

סימני הצריבה יעניקו לדג אשליה של גריל

בתיאבון 😊

נתחי סלמון אפוי בתנור:

שנייה לפני שאתם מכניסים לתנור הנה לכם הדרך הנכונה

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומפנים לטפל בדג

נזלף שמן זית כ- 2 כפות מכל הכוונים

נבזוק על הדג שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין אחר שנבחר.

מיץ לימון שנסחט נטפטף על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן.

כעת כשהתבלינים השמן והלימון על הדג נעסה את נתח הסלמון היטב מכל הצדדים.

ניקח תבנית ונשמן היטב עליה נניח את פרוסות הפילה

זמן אפיה בתנור חם 12-18 דקות ולא יותר.

הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.

חשוב לדעת :

הכי טעים וכיף זה לאכול סלמון שזה עתה יצא מהתנור

אולם ניתן לשמור סלמון אפוי בקופסה אטומה או מכוסה במקרר עד 3 ימים,

כשרוצים ניתן לחמם שנית בתנור לפני הגשה, לא יותר מחמש  דקות.