Posted on

כשבריאות וכלים נפגשים

כולנו יודעים שאורח חיים בריא מתחיל התזונה נכונה.

אנחנו משתדלים להתאים את התזונה לאורח חיינו, קונים את המצרכים הנכונים וניגשים להכנה .

אולם, כל זה אינו מספיק ועלינו לאבזר את המטבח בכלים הנכונים שיעזרו לנו לממש את השאיפות שלנו ביעילות ובנוחות מקסימלית.

אנחנו בקוק שופ חרטנו על דגלנו את הסלוגן –

"קוק שופ – מבשלים איכות "

תוך שימת דגש על אלמנטים בריאותיים, במאמר זה תוכלו להתרשם ממגוון פתרונות וכלים המעניקים לכם אפשרות לקצר תהליכים, להימנע מחומרים מזיקים לגוף, להסוות את הדברים הטובים כדי שגם הילדים שלנו יהנו ממזון איכותי עשיר בויטמינים ומינרלים.

מתחילים….

טיגון ובישול:

אין דבר טעים יותר ממזונות מטוגנים. יחד עם זאת, כל בר דעת יודע שהשמן הוא גורם הנזק מספר אחד בגרימת מחלות שונות כגון : כולסטרול, הסתיידות עורקים, השמנה, עיכול, מחלות כלי דם ולב .

היצרנים המובילים בעולם פיתחו מספר פתרונות ייחודיים להפחת השימוש בשמן באופן דרמטי תוך שמירה על איכות טעם המזון.

סדרת הבישול EDGE מבית פוד אפיל

מביאה אלינו ציפוי ייחודי: Black – Crystal. פיתוח גרמני לציפוי מחבתות וסירים המונע הדבקות ואינו נזקק לשימוש בשמן כלל, או לשימוש במינימום לצורך טעם בלבד. השימוש בסדרה זו מפחיתה משמעותית את הצורך בשמן הן בבישול והן בטיגון.

סדרת סירי הזכוכית Vision Flair מבית Corning

חברת קורנינג, יצרנית סירי VISIONS – כמובילת שוק וחדשנות, מתמחה בייצור סירי זכוכית שקופים – מעניקה לנו חווית בישול נוחה ומלאת ביטחון, בעזרת השילוב שבין זכוכית למדע. שילוב זה עוזר לנו לבשל בריא יותר וטעים יותר עבור המשפחה שלנו. סירי VISIONS הם הפתרון השקוף לבישול בריא על בסיס נוזלים.

  • בריאות – מאחר וכלי הבישול עשויים 100% זכוכית הם אינם פולטים רעלים, ללא קשר לזמן הבישול, האידוי או ההרתחה, ושומרים על הערכים התזונתיים של המזון
  • היגיינה – כלי הבישול השקופים עשויים זכוכית מהפכנית הנקראת פיירוסראם (Pyroceram), עמידה במיוחד לחום. זכוכית חלקה בעלת משטח אחיד שאינה יכולה לאגור חלקיקי מזון, ריחות או כתמים.
  • חיסכון באנרגיה – כלי הבישול השקופים שומרים על חום לאורך זמן רב יותר, גם לאחר הבישול. מבשלים מזון נהדר על חום נמוך יותר, בהשוואה לכלי בישול רגילים ואף ממשיכים את הבישול לאחר הורדתם מהכיריים.
  • חווית שימוש – הסירים היחידים בעולם הניתנים להעברה מהקפאה עמוקה, לאש ישירה ולשולחן האירוח, להגשה קלה אך מלאת סטייל.
  • סדרת VISIONS Diamond מיוצרת ביפן ועומדת בתקנים החמורים ביותר. הסירים מגיעים במגוון גדלים על מנת לענות על צרכי בישול שונים, החל מ- 0.8 ל' עד 5 ל'.
  • ניתן לשימוש במקרר ובמקפיא, וניתן לניקוי במדיח הכלים.
  • ניתן לשימוש על כל סוגי הכיריים (למעט אינדוקציה), בתנור עד 260 מעלות חום ובמיקרוגל. הסירים יכולים לעמוד בשינויי טמפרטורה קיצוניים, מאפס עד 200 מעלות.

סיר טיגון חשמלי בריא :

ככל שהשמן עמוק יותר ככה זה טעים יותר …

כל ילד (ואם לומר את האמת גם אנחנו) יעדיף מנת צ’יפס מטוגן על פני מנת סלט.

בדיוק בשביל זה המציאו את סירי הטיגון הבריא!

מה שגורם לנו לשמר את הטעמים שאנחנו כל כך אוהבים רק בצורה בריאה יותר.

אז איך זה עובד?

האוכל שאנו מטגנים בסיר רגיל, מתבשל בטמפרטורה הגבוהה של השמן.

לעומת זאת, בסיר טיגון ללא שמן, האוכל מתבשל “על אוויר” ומקבל את המרקם הקריספי שאותו מקבלים מטיגון רגיל.

ישנה סירקולציה של אוויר חם בטמפרטורה גבוהה מאוד, אשר מסתובב במהירות גבוהה בתוך המכשיר.

בתוספת של כף שמן אחת בלבד, בעצם נוצרת התחושה של הקריספיות בשכבה העליונה של האוכל ורכות בפנים.

בעזרת סירי הטיגון הבריאים ניתן להכין את רוב מוצרי הטיגון, רק באופן בריא:

שניצל, חזה עוף, צ'יפס, דגים, כנפיים, טבעות בצל, המבורגר, פלאפל, חצילים ועוד…

אז אם בא לכם להפחית את כמות השמן וגם להמשיך לאכול את הארוחות שאתם כל כך אוהבים, רק בצורה בריאה יותר

סירי הטיגון הבריא הם בדיוק המוצר בשבילכם!

פריט חובה בכל מטבח: מרסס ספריי שמן.

גם אם אינכם מסוגלים לוותר על טעם השמן בכדי לצמצם את השימוש בו למינימום, ניתן להשתמש במכשיר ההופך את הנוזל לספריי ובכך לכסות את שטח הפנים של משטח הטיגון ובמקביל להמנע משפיכה של כמות שמן גדולה.

פירות וירקות :

 

ירקות ופירות מהווים חלק בלתי נפרד מתזונה בריאה. הם מעשירים את הארוחות בטעם, ריח וכמובן בויטמינים ומינרליים חיוניים. עם זאת, עבור מרבית מהאנשים תהליך הקיצוץ של הפירות והירקות לשם הכנת סלטים, תבשילים, מרקים ומאכלים נוספים נתפס כגוזל זמן יקר.

לכן פותחו מגוון פתרונות המקצרים באופן משמעותי את זמן החיתוך ומתמודדים בקלות עם סוגים שונים של ירקות ופירות (קשים ורכים) וחותכים אותם במגוון צורות, כגון: רצועות, טבעות, קוביות, פסים וג'וליאן.

מכשירים ייעודיים אלו מאפשרים לנו להחדיר לילדים שלנו את הפירות והירקות בצורה נעימה לעין במסווה של ספגטי, צ'יפס ושאר צורות שיהפכו את הארוחה למשהו שהילדים אוהבים.

מיצים, מרקים ושייקים:

 

שייקים זו הדרך המהירה והטעימה ביותר להזין את גופנו במגוון ירקות ופירות. הבלנדר מאז ומעולם שימש כלי מרכזי להכנת השייקים.

מחקרים הראו כי סיבובי הלהב המהירים יחד עם האוויר הנמצא במיכל הטחינה גורם לאיבוד חלק ניכר מהערכים התזונתיים ונוגדי החימצון, לכן המציאו את הבלנדר ואקום.

טכנולוגיה חדשה בלנדר ואקום אשר מבצעת יניקה של האוויר מהמיכל לפני טחינת מרכיבי השייק, כך שבעצם כל פעולת הטחינה נעשית ללא נוכחות של חמצן , טכנולוגיה זו מאפשרת שמירה על הערכים התזונתיים של הפרי/ירק משמרת את טעמם המקורי ומאריכה את חיי הפרי .

למי שמעוניין במיץ בלבד ולא בשייק מומלץ להשתמש במסחטת מיצים קשים בסחיטה איטית .

מנגנון הסחיטה איטית שונה ממסחטות רגילות המוכרות לנו , במקום לקצוץ ולדחוס את את הפירות והירקות דרך דיסקית לקבלת הנוזל , מסחטה איטית פועלת באמצעות מנגנון לחיצה אש מסתובב במהירות נמוכה כדי למנוע נזקי חום ומחקה בעצם את תנועת הלחיצה של הפה אשר מוחצת את התכולה ומשחררת את המיצים תוך שמירה מקסימלית על הוויטמינים והמינרלים שבהם .

טיפ להגברת צריכת ירקות ופירות :

ניתן לרכוש תבניות ייעודיות להכנת קרטיבים בטעמים נפלאים מפירות טבעיים ולגרום לילדינו וגם לנו לצרוך את הפירות הבריאים להמנע מצריכה של קרטיבים תעשייתיים מלאים בממתיקים ושאר כימיקלים .

רצוי להשאיר במקום בולט ונגיש ( שולחן פינת האוכל , משטח השיש במטבח ) באופן קבוע קערה עם פירות העונה .

אידוי :

אידוי נחשב לשיטת הבישול הבריאה ביותר !

יותר מבישול במים ( שליקה ) ובוודאי יותר מטיגון בשמן .

יתרונות האידוי :

אידוי שומר על ערכו התזונתי של המזון.

תהליך האידוי הנו מהיר יחסית ואיננו מצריך מאמץ רב.

צורך כמות מועטה של נוזלים, ובעיקר

לא מאבד את הויטמינים המצויים במזונות השונים.

שומר על נוגדני החמצון

אידוי  מומלץ במיוחד להכנת מזון לתינוקות .

אצלנו תוכלו למצוא מגוון רחב של סירי אידוי , החל מסירי קוסקוס בעלי 2 שכבות אידוי , סיר אידוי במבוק מסורתי כפי שמאדים במזרח , שושנת אידוי קטנה ונוחה לשימוש ועוד …

מזהמים בכלים :

ישנם אזורים במטבח המועדים לפורענות מבחינת זיהום והצטברות חיידקים , מדובר בכיור המטבח , מגבות וסמרטוטים , קרש החיתוך , ספוג שטיפת הכלים שלנו .

בכדי להימנע מהצטברות מזהמים יש להקפיד על ניקוי הכיור מידי יום בסיום השימוש ולהשתדל עד כמה שניתן מלהשאיר כלים בכיור ליום המחרת .

קרש חיתוך חשוב שיהיה עשוי מחומר איכותי , קר החיתוך הבריא ביותר הוא קרש חיתוך העשוי מזכוכית הידועה כחומר שאינו קולט אליו שום דבר , אחריהם יגיעו קרשי החיתוך האנטיבקטריאליים המונעים גם הם הצטברות חיידקים ועדיין נזקקים לניקוי קפדני בסיום כל שימוש .

בכדי להמנע מהצטברות חיידקים על ספוגית / סקוצ' הניקוי שלנו ייצרו מוצר ייחודי כרית / כפפה לניקוי כלים העשויה מ- 100% סיליקון טבעי יתרון נוסף במוצר זה כי הוא גם מתאים לשטיפת ירקות ופירות ומונע שריטות על הכלים .

סכום וסכין :

מוצרים בשימוש יומיומי לאיכות שלהם יש חשיבות מכרעת מבחינת מזהמים חיצוניים , לכן חשוב לרכוש סכין ו/סכום העשויים מנירוסטה איכותית בכדי להמנע מקורוזיה .

שמירה על טריות והארכת חיי המזון .

כמו כל חלקי הבית גם המטבח נדרש למגוון פתרונות אחסון יצירתיים

אז מה בעצם אנחנו מחפשים במוצר אחסון :

  1. בראש ובראשונה שמירה על בריאותנו
  2. הארכת חיי המזון תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים שלו .
  3. ניצול שטח מקסימאלי .
  4. מספר שימושים במקביל .
  5. קלות שימוש לרבות שימוש במדיח מיקרו אחסנה במקפיא , תוך שימוש באות כלי מהמקפיא למיקרו וכן הלאה .

המלצה חמה :

גשו לארונות שלכם למקרר או למקום אחר ואת כל אותן ותפתרו מל אותם פתרונות זולים שיש לכם בבית ( קופסת גלידה שעשתה הסבה , סט מארז שקניתם בסופר ב- 9.90 , מארז הבשר טחון שהקצב נתן לכם ) כל אלו לא רק שאינם ראויים לאחסון מזון אלא אף מזיקים לבריאותכם .

אז כן פתרונות אחסון הם קצת יותר יקרים , אבל לא משהו שלא ניתן לעמוד לעומת התועלת היום יומית שאפשר להפיק משימוש במוצר הנכון .

מה צריך לבדוק כשבאים לרכוש פריט המשמש לאחסון מזון ?

  1. אישר ממעבדה בין לאומית מוכרת כגון : FDA , ROHS , GS , TUV וכדו'
  2. חובה להיות מסומן : BPAFREE , BPA הוא החומר הנפלט ממוצרי פלסטיק כאשר ישנה אינטראקציה עם מזון או לחלופין בטמפרטורה מסוימת .
  3. יש לוודא שהפריט ניתן לשימוש במיקרו , תנור , מדיח , מקפיא .
  4. יש לוודא כי המוצר מבטיח אטימה מלאה לנוזלים ואוויר .
  5. עיצוב מודולרי בהתאמה כך שניתן לאחסן ביעילות מגוון גדול של קופסאות בגדלים שונים על שטח מצומצם ובביטחון .

חומרים :

כיום תחום האחסון משופע במגוון חומרים שונים : זכוכית עמידה בשינויי טמפרטורה קיצוניים , פלסטיק איכותי , טריטן חומר פלסטי חדש וגמיש בעל שקיפות מדהימה זהה לחלוטין לזכוכית , אקריליק פלסטיק קשיח איכותי.

כללי:

כעיקרון, הכנה ביתית תמיד עדיפה על צריכה של מזונות מעובדים הנרכשים בסופר. היום ניתן להכין כמעט כל דבר לבד בבית ולדעת בדיוק מה המרכיבים, החל מפסטה טרייה, פיצה, עוגיות, מרקים, נקניקיות, המבורגר, מאפים שונים ועוד…

לכל המזונות הנ"ל ישנם כלים ייעודיים שיהוו עבורכם קרש הצלה בזמן הכנת המזונות האלו, כל זה ועדיין לא דברנו על הטעמים המדהימים שתפיקו ממוצרים טריים ואיכותיים.

לסיכום, קצב החיים המטורף שלנו, המחסור בזמן יחד עם מטלות היום יום השוטפות, מקשות עלינו לנהל אורח חיים בריא כפי שהיינו רוצים. יחד עם זאת, הטכנולוגיה היום ומגוון הפתרונות הקיימים בהחלט יכולים לסייע לנו בשמירה על הבריאות, תזונה נכונה ומקסום איכות המזון שאנו צורכים.

אנו מקווים כי הבאנו לכם רעיונות וחידושים לשיפור והתיעלות בהכנת המזונות בדיוק כפי שרציתם.

נשמח לראותכם בחנות שלנו ולהעניק לכם עוד מידע לכל שאלה שיש לכם .

כתובתינו : בן גוריון 2 , הרצליה , פסאג' לב העיר .

כתובת האתר : www.cookshop.co.il

העיקר שנהיה בריאים 🙂