Posted on

טאבון !

טאבון !

המטבח הביתי לא מפסיק להשתכלל ובכלל השנתיים האחרונות עם הקורונה שהפתיע את כולם

גרמה לזינוק אדיר בשדרוג המטבח הביתי.

בני האדם הם הייצור החברתי ביותר שקיים בעולם וכבר אמרו רבותינו: "או חברותא או מיתותא"

לכן אנחנו ובמיוחד הישראלים פתחו כישורים חברתיים ומחפשים לארח ולהתכנס בגדול מוצאים סיבה למסיבה.

עיקר החגים היהודיים נסובים סביב שולחן האוכל.

האטרקציה החדשה היא: טאבון בייתי !

הוא קדמוני הוא סקסי הוא חם עם אש מסתורית והוא משנה טעמים של כל מנה מוכרת

סוגי טאבון בייתי:

אז מה זה בעצם טאבון ?

הטאבון הוא תנור לחם הפופולרי ביותר מזה אלפי שנים באגן מסביב לכל מדינות הים התיכון ומשמש להכנת לחמים

והיום שכללו את העבודה בטאבון לרמה כזו שניתן להכין בו ארוחות שלמות ולשלוט במידת עשייתן

בעבר הטאבון היה נמצא כמעט בכל חצר בית ויש לכך עדויות רבות, גם במדינת ישראל יוצאי צפון אפריקה

הביאו איתם את התנור ובשנות ה- 50 / 60 /70 ואפילו 80 של המאה הקודמת ניתן היה למצוא פרנה בלא מעט חצרות

הטאבון נמצא בשימוש נרחב בקרב קהילות אתניות ברחבי המזרח התיכון בעיקר לצורכי הכנת סוגי לחם מגוונים.

תפוצת השימוש בו מעידה על מרכזיותו וחשיבותו למחייתם של הדיירים.

מבנה טאבון האש הוא כיפתי עם פתח בחזיתו להכנסת המזון ופתח צידי להכנסת גזירי העץ המהווים את מקור החימום

המבנה שומר ומגביר את החום.

הטאבון הביתי:

להבדיל ממסעדות בהן הטאבון הוא ענק ומעבר לשימושו הוא מהווה חלק מעיצוב האווירה במסעדה

הטאבון הביתי הוא צנוע יותר בגודל בכדי שיוכל להתאים לחצר בייתית או להשתלב במטבח חוץ

רוב הטאבונים הביתיים מופעלים ע"י גז בדיוק כמו גרילי גז מה שמאפשר הפעלה וכיבוי מהירים ללא צורך בהכנה מוקדמת

בחברות המובילות בטאבון הגז קיימת אפשרות לבישול עם עץ

גז או עץ?

שאלה נפוצה ביותר בבחירת טאבון להלן החסרונות והיתרונות של האפשרויות אתם תחליטו מה נכון עבורכם :

עץ :

  • בישול עם ארומת עץ עדינה ונפלאה
  • חסכוני יעיל אנרגטית ומחמם יותר מהר
  • אקולוגי וירוק אסטטי ומהפנט למראה ללא עלות מערכת גז
  • מצריך אחסון עץ הבערת העץ דורשת מאמץ קל
  • ניקוי אפר הכרחי בין ההפעלות.

גז:

  • הפעלה בלחיצת כפתור
  • קל ופשוט אין צורץ באחסון נוסף מעבר למיכל גז
  • צורך מקום מועט בתוך תא הבישול
  • טעם ניטרלי
  • צריכת גז גבוהה בחימום לטמפ’ עבודה ובהפעלה שוטפת
  • שימוש בדלק מזהם עלות נוספת למערכת גז.

 

טווחי המחירים לטאבון ביתי 1,000 ועד 12,000 ₪ ואף מעבר לכך  בהתאם לגודל, מותג והכי חשוב חומר

תנורי אבן או חרסית יהיו יקרים משמעותית מכיוון שהכנתם היא ידנית והרכבתם על ידי איש מקצוע

אחרים העשויים מנירוסטה איכותית יהיו מיובאים ומחירם ישתנה לפי ארץ המקור מן הסתם טאבון איטלקי יהיה יקר יותר מטאבון סיני

איזה מנות מומלצות לטאבון ?

שלל בצקים עם או בלי תוספות, פיתות ולאפות, פיצה המקבלת את טעם הלבה

לחם בעג'ון, חצ'פורי ועוד

גם הבשרים מוזמנים באהבה לחום וצריבת להבת הטאבון אם זה גושי בשר לצלייה מהירה

או קדירות מהבילות בתוך כלי יצוק בסגנון DUTCH OVEN

עם דגים צריך להיזהר כי הם עדינים יותר וחום הטאבון הגבוה יכול בקלות לגרום לבישול יתר

פאייה משובחת או שקשוקה מקומית

כל אלו יקבלו ארומת טעמים שונה מהדרך המסורתית שנהוג להכין אותם.

משטח צלייה יציקת ברזל באיכות מעולה
פלנצ'ה לטאבון

כלים לשימוש בטאבון:

חום הטאבון בזמן עבודה הוא גבוה מאוד לכן חשוב מאוד שתהיה מחתה רחבה מספיק בכדי להוציא את המנות

אבן שמוט בטאבוני גז מנירוסטה מחזירים את טעם האבן הקדמוני יחד עם האש

גולת הכותר לשימוש בתנור הם כלי בישול מיציקת ברזל

אצלנו בקוק שופ תוכלו למצוא מגוון עצום יציקות ברזל לטאבון

פלנצות חלקות להנחת בצקים פיצות לחמים וכדו'

סיר הולנדי להכנת קדרות ולחמי מחמצת

סיר יציקת ברזל אובלי להכנת ברווז או או נתח בשר שלם

מחבתות יציקת ברזל להכנת מנות אישיות

מחבת יציקה גדול למגוון שימושים בטאבון

סירים קדירות חרס בכפוף להוראות היצרן לטמפרטורה מקסימלית המותרת לשימוש

מחלקת הבישול של קוק שופ מבשלים איכות היא מהמובילות בישראל ומביאה אליכם

סירים ומחבתות באיכות מדהימה ובמחירים נוחים

אצלנו תוכלו את המותגים המובילים בארץ ובעולם בתחום הבישול הביתי והמקצועי כגון:

ארקוסטיל, סולתם, פוד אפיל, AMT, Cook-cell , Valira , ROSO, Tefal , BRK ועוד …

 

לכל שאלה ולהתייעצות אנו עומדים לרשותכם בטלפון : 09-7897944

או בכתובת: בן גוריון 2 הרצליה, פסאג' לב העיר בתוך הפסאג'