מציג את כל 18 התוצאות

מציג את כל 18 התוצאות

בישול בואקום – Sous-vide

שיטת הבישול הוותיקה והאיכותית ביותר מאז 1799.

סו-וויד או בשמו בצרפתית: Sous-vide שפירושו הוא “תחת ואקום”.

שיטת הבישול סו- וויד נעשית בטמפרטורה נמוכה 55-60 מעלות לבשר ( לירקות עובדים אם טמפרטורה יותר גבוה ).

שיטה זו מאפשרת לנו ריכוך לרמה מדהימה ללא שום פגיעה במרכיבי הבשר.

מכניסים את המזון לשקית פלסטיק אטומה לגמרי – לאטימות השקית השפעה מכרעת על הצלחת הבישול.

טובלים את המזון באמבטיה המחוממת עם הסו וויד לזמן ארוך המוגדר מראש לסוג נתח הבשר המותאם.

בדרך כלל בין שעה לשמונה שעות ובנתחים מיוחדים יכול להגיע גם ל-48 שעות.

למה בעצם צריך עוד שיטת בישול ?

הכל התחיל בגלל מנת הכבד אווז הצרפתית המסורתית אשר שפים לא הצליחו להגיע לרמת האיכות אליה שאפו.

ייחודה של שיטת הבישול בעזרת Sous-vide היא הבישול השווה שנוצר בכל שכבות המזון הן הפנימיות והן החיצוניות.

והכי חשוב שהחלק החיצוני לא מתייבש ולא מתבשל יתר על המידה.

מה מכינים בסו–וויד

בגדול – כמעט הכל !

בישול ירקות בסווויד מביאים אותה לרמת מוכנות מושלמת בעיקר ירקות שורש קשים.

נתחי בשר או דגים המאפשרים להגיע לרמת נימוחות מושלמת

חשוב לדעת:

לאחר טיפול המזון בסווויד מומץ להעביר אותו תהליך נוסף מהיר לשחרור הגברת טעמים ויצירת קריספיות מושלמת.

למשל ירקות שעברו בישול בואקום נקפיץ לדקה שניים עם רוטב מזוגג.

בשר או דגים יקבלו צריבה על מחבת פסים עם תבלון בכדי לכלוא את הנוזלים בפנים לשמירת העסיסיות אפשרות לבזוק את הרוטב עליו וכמובן בכדי להעניק למנה צבע טעים במיוחד.

אלו פעולות ניתן לעשות עם סו-וויד ?

לאחר שהבנו שסו ויד הינו מוט שנמצא בתוך כלי עם מים שבתוכו ממצעים את הבישול.

ניתן לבצע עם המכשיר את הפעולות הבאות:

חימום המים לטמפרטורה אחידה לאורך זמן

לסו ויד יש כף חשמלית שאחראית על חימום המים.

בכף זו יש תרמוסטט חיצוני מדויק שאחראי לעצור את הבישול כאשר החום מגיע לטמפרטורה שהוגדרה מראש בהתאמה לסוג המזון שאנחנו מבשלים.

ערבול המים

בכדי שהטמפרטורה של המים תהיה אחידה בכל זמן נתון ערבוב המים הוא הכרחי כך שהחום יגיע לכל מקום.
ערבוב המים נעשה ע”י מאוורר פנימי הדוחף ומערבל את המים.

סו ויד בכל מטבח ?

לא בטוח, רק אם אתם שואפים לשלמות במנות שלכם !

אם חשוב לכם להגיע לרמת דיוק מושלמת בנתחי בשר או בדג או בירקות סו – וויד הוא מוצר חובה במטבח שלכם.

הנחיות לשימוש ראשונה ב- Sous-vide

  • מלאו מים, הפעולה הראשונה שעליכם לעשות היא למלא מיכל מים בגודל שמתאים לחומרי הגלם שאתם מתכננים לבשל.
  • הניחו את הסו ויד בפנים, תניחו את הסו ויד בתוך המים ותכוונו אותו לטמפרטורה הרצויה.
  • הפעלת המכשיר, זה הזמן להפעיל את המכשיר, כדי שכשתכניסו את חומר הגלם לסיר, הוא כבר יהיה בטמפרטורה שלו.
  • הכנת חומר הגלם לבישול, הכניסו את חומרי הגלם לשקית ותוציאו את האוויר על ידי מכונת וואקום.
  • הכניסו את השקית למים לאחר שהם הגיעו לטמפרטורה הרצויה, תיקחו את הזמן ותמתינו בסבלנות לרגע שבו הבשר יהיה מוכן.

חברתנו מתמחה בתחום ויש לנו באתר את כל הציוד הנדרש עבור בישול בוואקום בקלות.

כמו כן יש לנו באתר עוד מגוון רחב של כלים לבישול סירים מחבתות ועוד…

משהו לא ברור צריכים עזרה אנחנו כאן לשירותכם.

קוק שופ – מבשלים איכות.

מחלקות החנות