מי לא אוהב פיצה ? שיקום 🙂
המאכל האהוב על כולם ובעיקר על ילדים הוא מאכל יחסית קל להכנה וניתן להכין אותו באין ספור אפשרויות .
אז קדימה בואו נתחיל .
מצרכים :
לבצק – קמח שמרים , מים פושרים , רבע כוס שמן זית , סוכר ומלח .
לרוטב – קופסת עגבניות מרוסקות , כוס מיץ עגבניות , עלי בזיליקום טריים, 2-3 שיני שום כתושות, שמן זית, פלפל שחור, מלח, כפית סוכר וכף מרק עוף .
איך מכינים:
בצק – לתוך המיקסר שופכים חצי ק"ג קמח תופח יחד עם כוס מים פושרים וסוכר ומחכים עד הבצק מקבל מרקם, מוסיפים מלח ושמן זית ממשיכים בעיבוד הבצק עד לקבלת אחיד ונעים , מניחים להתפחה מינימום שעתיים .
הרוטב – מחממים על אש נמוכה שמן זית מוסיפים את התבלינים והשום הכתוש, מוסיפים את העגבניות ומיץ העגבניות ומערבבים, טועמים תוך כדי ומתקנים במידה וצריך .
מלאכת ההרכבה- מקמחים את משט העבודה , ניתן להשתמש במשטח סיליקון לתנור או בתבנית פיצה מחוררת , או במשטח אבן טבון ייעודי ,מורחים בנדיבות הרוטב בעזרת מצקת בתנועות מעגליות מהמרכז והחוצה , מפזרים גבינות מגורדות לפי בחירה , רצוי מספר גבינות לריבוי וחיזוק טעמים.
מהתוספות ניתן לעשות חגיגה שלמה ע"י הכנה של מגוון רחב של תוספות בשיטת DIY ( DO IT YOUR SELF ) וכך כל אחד בוחר לו את התוספות האהובות עליו ומעלה על הפיצה .
תוספות אפשריות : מיני ירקות שונים – בצל, עגבניה, תירס, אננס, פלפל חריף, צ'ילי, עלי בזיליקום, אורגנו , זיתים ועוד .
למי שלא שומר כשרות ניתן להוסיף מגוון נקניקים שונים – פפרוני, חזה אווז ועוד
טיפ : במקום להכין פיצה אחת גדולה ניתן לחלק את הבצק למספר פיצות אישיות וכל אחד מכין אותה בדיוק כפי שהוא אוהב .
אז למה אתם מחכים צאו לכו לחגוג במטבח