פורסם ב-

סלט עלי סלק מרוקאי

סלט עלי מנגולד לפסח

בכל משפחה יש המנה הזו הזכורה מהילדות

לי באופן אישי סלט עלי סלק ( עוד לפני שקראו לזה מנגולד ) בישרה את בואו של חג הפסח.

אז כן יש בו לא מעט שמן ועדיין אפילו בכתיבת שורות אלו יש געגוע לטעמים העזים

 

אז קבלו את סלט הפסח שלי : סלט עלי סלק ( מנגולד ) מרוקאי.

 

מצרכים :

חבילת עלי מנגולד

שום כתוש

כפית גדושה כמון

כפית פפריקה חריפה ( אפשר גם מתוקה ולהוסיף פלפל שחור במקום  )

מלח

איך מכינים ?

בעזרת מסננת נשטוף היטב את עלי הסלק

בעזרת סכין איכותית נחתוך את העלים לחתיכות גדולות יחסית ( משהו כמו 4 ס”מ )

מבשלים  במי מלח עד לרמת אל דנטה ( לא לבל יותר מידי שלא יהיה מושי ) צריכה להשאר מעט מן הנוקשות.

בוזקים מעט שמן למחבת נון סטיק איכותית מוסיפים את השום ושאר התבלינים

טיפ: מי שמעוניין בפחות שמן יכול להשתמש בספריי שמן 

מחממים 2-3 דקות עד לפתיחת הטעמים – רואים לפי שינוי הצבע

מוסיפים את המנגולד ומקפיצים ( כמו בווק )

מעל סוחטים חצי לימון וטועמים – אם נדרש מתקנים על פי הטעם

שיהיה לנו פסח טעים במיוחד 🙂