בכל משפחה יש המנה הזו הזכורה מהילדות
לי באופן אישי סלט עלי סלק ( עוד לפני שקראו לזה מנגולד ) בישרה את בואו של חג הפסח.
אז כן יש בו לא מעט שמן ועדיין אפילו בכתיבת שורות אלו יש געגוע לטעמים העזים
אז קבלו את סלט הפסח שלי : סלט עלי סלק ( מנגולד ) מרוקאי.
מצרכים :
חבילת עלי מנגולד
שום כתוש
כפית גדושה כמון
כפית פפריקה חריפה ( אפשר גם מתוקה ולהוסיף פלפל שחור במקום )
מלח
איך מכינים ?
בעזרת מסננת נשטוף היטב את עלי הסלק
בעזרת סכין איכותית נחתוך את העלים לחתיכות גדולות יחסית ( משהו כמו 4 ס”מ )
מבשלים במי מלח עד לרמת אל דנטה ( לא לבל יותר מידי שלא יהיה מושי ) צריכה להשאר מעט מן הנוקשות.
בוזקים מעט שמן למחבת נון סטיק איכותית מוסיפים את השום ושאר התבלינים
טיפ: מי שמעוניין בפחות שמן יכול להשתמש בספריי שמן
מחממים 2-3 דקות עד לפתיחת הטעמים – רואים לפי שינוי הצבע
מוסיפים את המנגולד ומקפיצים ( כמו בווק )
מעל סוחטים חצי לימון וטועמים – אם נדרש מתקנים על פי הטעם
שיהיה לנו פסח טעים במיוחד 🙂