פורסם ב-

סביח בהרכבה עצמית

המילה סביח מייצרת אצל חלקנו זיכרונות מבית אימא שמיד גורמים לבלוטות הריר לעבוד שעות נוספות ואצל חלקנו יש את הקונוטציה של מסעדת פועלים או דוכן מיוזע שבאים ממלאים את הפיתה והבטן .

הסביח בגדול הוא אוכל רחוב כזה שלוקחים על הדרך בקלות אפשר להפוך אותו לחוויה קולינרית מלאה בהפתעות שיפתיעו את בלוטות הטעם שלכם.

להכנת סביח מסורתי

מצרכים :

5 פיתות אסליות – או פיתה עיראקית.

חציל, עגבנייה, מלפפון עם קליפה, בצל או בצל ירוק.

ביצה קשה, תפוח אדמה, מלפפונים חמוצים, פטרוזיליה ,

שמן קנולה – 1/3 כוס קטנה

מיץ לימון – יחידה (30 מ”ל)

עמבה – כפית (7 גרם)

מלח – 1/2 כפית שטוחה

פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה

שמן זית – כף (10 מ”ל)

מים – 4 כוסות גדולות – סה”כ (2 ליטר)

1 מנה.

יאללה מתחילים  

 

החציל:

  1. לפרוס לפרוסות עגולות, לזרות חצי כפית מלח ולהשאיר בחוץ חצי שעה.
  2. לסחוט את פרוסות החציל מהנוזלים, לייבש ולטגן במחבת עם שמן רותח משני צדי החציל עד שישחים.
  3. לשטח על מגבות נייר לספיגת הנוזלים.

להכנת סלט הירקות:

לקצוץ עגבנייה, מלפפון ובצל, לתבל במלח פלפל שמן זית מיץ לימון  ולערבב בקערה , מי שאוהב חרף יוסיף פרוסות פלפל ירוק או צ’ילי חריף .

להכנת הביצים ותפוח האדמה:

להרתיח בסיר עם מים תפוחי אדמה ושתי ביצים עד לריכוך תפוח האדמה , להוציא לקלף לחתוך

סוף סוף מרכיבים את הכריך / צלחת

מורחים  מעט עמבה על הפיתה, מניחים פרוסות חציל מטוגן על ממרח העמבה.

חותכים את הביצים ותפוחי האדמה ומניחים על החציל מוסיפים עוד שכבת חצילים .

מוסיפים את הסלט והמלפפון חמוץ, מפזרים את עלי הפטרוזיליה מעל סלט הירקות.

בוזקים טחינה טרייה מעל הכל ,

הכנה בצלחת

מכינים מצע של טחינה ביד רחבה על פיתה פתוחה עדיף פיתה עיראקית/לאפה חמה , מניחים את כל מרכיבי המנה על המצע ומעל בוזקים את פסים של עמבה טרייה .

כל המצרכים הנ”ל אמורים למלא כשני שליש מהפיתה , לוחצים במרכז המפיתה והיא מתמלאת לכל אורכה תוך ערבוב כל הטעמים .

עד כאן זהו הסביח המסורתי מקדמה דנא .

מכאן ניתן להשתולל עם אין ספור תוספות כל אחד על פי טעמו .

פטריות על שלל גווניהם ועל צורות ההכנה שלהם

עלים ירוקים מסוגים שונים כגון תרד מנגולד ועוד

זיתים

הנועזים שביננו יוסיפו גבינות המשנות לחלוטין את ההירכיה בתוך הכריך ומקלות על טעם השמן היוצא מהחצילים .

אם יש לכם מנה מוצלחת במיוחד מוזמנים להעלות אותה אל עמוד מתכוני האורחים שלנו והיא תופיע באתר עם קרדיט אליכם כמובן 🙂