פורסם ב-

מרק בצל מוקרם – בתוך לחם כפרי.

מרק בצל מוקרם בתוך לחם הגשה מדהימה כייפית וטעימה

מרק בצל מוקרם – בתוך לחם כפרי.

ראשית אפתח ואומר שזו ארוחה מלאה לכל דבר !

לא באמת ניתן לאכול עוד משהו אחרי מנה כזו, לכן אם אתם מתכננים ארוחה עם מספר מנות ועדיין בא לכם להגיש כך, יש לבחור במנת לחם קטנה משמעותית.

יאללה מתחילים :

מכיוון שקערת הלחם שלנו היא אכילה “וכבדה” בפני עצמה רצוי להכין מרק שהוא יותר קליל שיזרום טוב, אבל לא חובה, גם נזיד הולך מצויין כפי שאתם רואים בתמונה .

מרק בצל מוקרם בתוך לחם קשיח מנה שהיא ארוחה מלאה שתקצור מחמאות מכל הסועדים
מתכון מרק בצל

מרק בצל מוקרם :

מתכון מרק בצל מוקרם עם קצפת צמחית,

קל להכנה ושלא ייקח לכם יותר מחצי שעה של עבודה.

מה צריך ?

  • 3 כפות קמח
  • 2 ליטר מים
  • כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת מרק בצל
  • גביע קצפת צמחית פרווה לבישול
  • באגט או לחמניה מאורכת (אפשר ישן)
  • 6 בצלים גדולים
  • 4 כפות שמן זית

איך מכינים ?

בעזרת סכין איכותית מקלפים וחותכים את הבצל

בסיר מרק גדול מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל

מקפידים לשמור על אש נמוכה במיוחד בכדי לא לשרוף את הבצל מחד ולקבל את הצבע הנכון מאידך

מגבירים את האש ומוסיפם את כפות הקמח תוך כדי בחישה תמידית פעולה זו חשובה מאוד בכדי למנוע היווצרות גושים

מוסיפים את שאר מרכיבי המנה תוך ערבוב גם את הקצפת וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את המים מנמיכים לאשר בינונית ומבשלים 30-40 דקות טועמים ומתקנים .

 

קערת הלחם :

לחם עגול מלא בעזרת סכין לחם מורידים לו שכבה עליונה שתשמש אותנו כמכסה

מרוקנים את הלחם ( לא לגמרי ) מהחלק הפני הרך.

את היתרה דוחסים בעזרת הידיים לדפנות ולתחתית

בעזרת מברשת סיליקון מורחים שמן זית על חלקו העליון הפנימי והחיצוני של הלחם ומכניסים ל 3-4 דקות לתנור שחומם מראש.

פעולה זו גורמת לקשיון וקראנצ’יות של הלחם שלא יתפרק כשאנחנו ממלאים .

מוציאים מניחים על צלחת ההגשה מוזגים מהמרק שכבר מוכן ומחכים למחמאות 😊

טיפ:

אם בא לכם קצת יותר מושחת תגררו גבינות נמסות מעל או לתוך המרק ותכניסו ל- 3-4 דקות נוספת לתנור

בתיאבון !

לעוד מתכוני מרקים מעולים בקרו באתר קוק שופ מבשלים איכות.