פורסם ב-

ילדים מבשלים בחופשת הקיץ

מבשלים ביחד איזה כייף לארגן פעילות משפחתית עם הילדים במטבח הבייתי

הכל אני יכול בחופש הגדול…

תיכף ילדי ישראל יוצאים לחופשת הקיץ וכל אחד מאתנו שובר את הראש איך נעבור את חודשי הקיץ מבלי להשתגע …

כולם כבר יודעים ובתקופת הקורונה למדנו זאת על בשרנו המטבח הוא ליבו הפועם של כל בית

במהלך השנה אנחנו לא אוהבים שנכנסים “ומפריעים” בממלכה הקולינרית שלנו החופש הגדול זה זמן להפוך את המטבח למקום של שמחה שיתוף לימוד וחוויה

פעילות לחופש הגדול

אז נכון שתהיה את החופשה המשפחתית השנתית, נכון שנסיע לבני דודים, ונכון שגם יהיו קייטנות שיסגרו לנו עוד פינה

ועדיין ישאר זמן פנוי שצריך למלא עם הילדים, אז למה שלא נעשה זאת כמו שצריך ונכניס את הילדים למטבח הביתי שלנו

מעבר ל- “העברת הזמן” עבודה משותפת במטבח מייצרת ערכים מוספים רבים כמו:

  • להיות כמו גדולים
  • ביטחון עצמי
  • אחריות אישית
  • עבודה בצוות
  • דחיית סיפוקים
  • סיפוק מהתוצאה
  • קואורדינציה ושליטה עצמית
  • הצמדות להנחיות (מתכון)
  • תקשורת בלתי אמצעים בין ההורה והילד.
  • חיזוק הקשר המשפחתי

בטוחני שכל אחד יכול להוסיף כאן רשימה משל עצמו לפי ראות עיניו

קיץ וילדים במטבח

קשה לנו לדמיין את זה אנחנו רואים את כל קמח מתפזר לו בכל פינה במטבח, את ערמות הכלים בכיור ואנחנו כבר בדרך לייאוש

מצד שני זו הזדמנות נהדרת לרתום אותם לתהליכים משפחתיים של סדר ונקיון, עבודה לפי הנחיות, שיתוף פעולה, מחשבה לפני מעשה וכן הלאה

אם לילדים יש חברים ממש טובים אפשר לגוון בין ההורים ובכל פעם לסגור לכמות גדולה יותר של ילדים במקביל

אז מה עושים עם הילדים בחופש הגדול ?

אופים עם ילדים וקורצים עוגיות מבצק
אופים עם ילדים

יש מלא פעילויות במטבח שמתאימות לביצוע משותף של ילדים ומבוגרים

הרעיון הוא לשתף פעולה בכייף ולגרום לילדים ליהנות מחוויה מעצימה וייחודית בתוך הבית

טיפים פעילות מוצלחת שתזרום חלק.

חברים תשכחו מספונטניות, פעולה כזו מצריכה הכנה מדויקת ומפורטת תוך ידיעה של כל שלב

הכי חשוב שכל הנוגעים במלאכה יהיו שותפים לכל תהליך היצירה

לכן זה מתחיל עוד בכלל לפני שהגענו למטבח אלא בארוחת הערב יום לפני

  1. מחליטים על מה מכינים
  2. יוצאים לקניות בכדי לוודא שיש לנו את כל המצרכים הנדרשים
  3. מוודאים שיש לנו במטבח את הגאדג’טים שאנחנו צריכים למנה
  4. תבנית האפייה הסיר או המחבת שאנחנו צריכים
  5. שטח העבודה מוכן לקראתנו

קדימה יוצאים לדרך …

מה מתאים לפעילות משותפת

זה בכלל לא משנה מה העיקר שאנחנו נהיה מוכנים

רצוי שנשחה בחומר ואם אנחנו הולכים להכין קציצות אז שנדע בדיוק איזה קציצות אנחנו מכינים בהתאם נכין את הסיר או המחבת התואם, הכלי להכנת הרוטב וכן הלאה

אם אנחנו הולכים להשתעשע בקונדיטוריה אז כדאי שיהיו לנו צנתרים ושקיות זילוף, תבנית ורשת צינון וכן הלאה

עוגת יוניקורן מושלמת

המבורגר שעושים באהבה !

בואו להכין עם הילדים המבורגר טעים בטירוף !
מכינים לבד המבורגר טעים בטירוף !

דוגמא איך לעשות את כמו מקצוען אמיתי

חופש גדול , המבורגר , משפחה , מטבח ומה שבניהם …

אנחנו מאמינים שהמטבח הוא לא רק המקום שבו מכינים את האוכל .

המטבח יכול להיות מרכז הבית לקרב את בני המשפחה

מרכז של זמן איכות וסיפוק כמעט בכל גיל .

עכשיו בזמן חופשת הקיץ כשהם צמודים למסכים

חשבנו שהמבורגר יכול להיות דרך טובה לפעילות משפחתית משותפת

אז בואו נכין את ההמבורגר שהילדים לא ישכחו .

כמה כללים שיעשו עבורכם את ההמבורגר המושלם.

טחינת הבשר – רצוי במטחנת בשר ידנית ושילוב של כמה סוגי נתחים כל אחד על פי העדפתו , בכל מקרה משתמשים בחלק הגס בכדי שעדיין יישארו חתיכות ( במידה ואין מטחנה בבית ניתן לבקש מהקצב לטחון טחינה אחת גסה ולבר בין הנתחים בבית לפני הטיבול )

ערבוב – שלא כמו קציצות ההמבורגר אינו דורש הדבקות אלא שיהיה מספיק חזק שניתן יהיה להפוך אותו על הגריל או על הפלנצ’ה , מטרת ערבוב ההמבורגר היא פשוט בכדי לפזר את טעמי התבלינים על כל הבשר .

טעימה – לאחר הערבוב לוקים מעט מן הבשר וטועמים בכדי לוודא שלא מלוח / חריף / תפל מידי וזו בדיוק הנקודה שאפשר לתקן .

הכנת הקציצה – בכדי לייצר תחושה של המבורגר כמו במסעדה רצוי לקחת רינג או מכשיר ייעודי להכנת המבורגר , גודל הקציצה תלוי בההעדפות האישיות של כל אחד , מי אוהב מיני מי מידי ומי ענק ,חשוב גם בזמן הכנת הקציצה לא להעמיס יותר מידי אלא להשאיר אותו אוורירי .

מידת עשייה – מידות עשייה שונות ואין כאן נכון או לא נכון אלא העדפה אישית . לחובבי ההמבורגרים הדקים, הייתי מעלה בכל המתכונים את אחוז השומן בתערובת בעוד כ-10 אחוז ולמי שאוהב המבורגר עבה חשוב לשים לב כי בזמן הצלייה החלק הפנימי לא נשאר חי – כדי לוודא זאת ב-100% כדאי להשתמש במודד טמפרטורה לבשר

מידת צלייה – לקציצה במשקל של 200 גרם יספיקו שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה נאה ומידת עשיה מדיום. אפשר ללחוץ על ההמבורגר – ככל שהוא יותר קשה, כך מידת העשייה גדולה יותר. כמובן שמדובר בעניין של טעם, אולם ההמלצה שלי היא לא לייבש את הבשר ולהסתפק במידת מדיום.

לא תאמינו כמה זה פשוט :

מצרכים להכנת 4-6 מנות המבורגר קלאסי .

1 ק”ג חזה בקר שמן 80% בשר, 20% שומן – ( ניתן לשחק עם הנתחים כל אחד לפי טעמו כבש, שייטל , אסאדו ועוד … )

2 כפיות מלח דק

2 כפיות פלפל שחור טחון

טיפ : ניתן להוסיף (אך לא חייב) בכדי להוסיף טעמים :

קטשופ ( 2 כפות ) / מיונז ( כף ) / חרדל (חצי כפית )

הגשה :

חסה, עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ.

חריף , קטשופ, מיונז וחרדל – לפי הטעם וההעדפה האישית

פטריות , פרושוטו , אווז , ביצת עין ובעצם כל מה שמתלבש לכם טוב ויקפיץ את הארוחה .

אופן ההכנה:

טוחנים את הבשר טחינה גסה (5 מ”מ).

מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.

מקבבים לפי הגודל הרצוי, וצולים.

מכינים את הלמניה הקציצה “יושבת” על הלמניה ישירות ולא על כל שאר המרכיבים .

מה ליד ?

צ’יפס , פוטטוס , הום פרייז , סלט

לעוד מתכונים שילדים אוהבים בקרו באתר קוק שופ מבשלים איכות

יאללה לכו להעסיק את הילדים – בתיאבון 🙂