פורסם ב-

חמין עשיר לימי החורף הקרים .

אחד הדברים הטובים שמגיעים עם החורף הוא החמין של שבת …

הריחות שמתפזרים וממלאים את הבית במשך הלילה ….

ובשעות הבוקר כבר אי אפשר לחכות עד שיגיע זמן הארוחה ….

זה החמין שלנו … וזה המתכון :

 

מצרכים :

שעועית / חומוס מושרית ללילה .

עצם / מח  רגל .

אסאדו ( שפונדרא ) חתוך גס עם העצם .

בשר לבישול ארוך ( כדאי לשאול את הקצב )

או / גם ( כל אחד על פי ההעדפה שלו )

כרעיים / שוקיים ( למי שלא מסתדר עם בשר אדום )

6-8 תפו”א קלופים

2-3 בטטות קלופות

2 ראשי שום שלמים ( לא קלופים )

ביצים לפי מספר האנשים .

2-3 תמר מג’הול

300 גרם חיטה מושרית כשעה במיים פושרים

 

תערובת תבלינים :

מלח  , פלפל שחור טחון טרי , כורכום 0.5 כפית , כמון 1 כף , מערבבים הכל עם רבע כוס שמן .

אופן הכנה :

מסדרים את כל המרכיבים בכלי הבישול

 

כל אחד מעדיף כלי בישול אחר והאופציות הן רבות :

ואנחנו , אנחנו מעדיפים אותו שטוח ורחב ולכן בחרנו  בסוטאז 36 ענק

חשוב להשתדל שהעצם והמח יהיו בתחתית הסיר בכדי שטעמם יתפשט בכל התבשיל .

מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים  ומביאים לרתיחה על אש בינונית .

מבשלים כחצי שעה – 40 דקות על אש קטנה .

מוסיפים את הביצים ושקית החיטה ומכניסים לתנור ללילה על 100-120 מעלות.

מכיוון שכל תנור מתנהג בצורה שונה רצוי לבדוק נוזלים מידי פעם .

הכנת החיטה :

מכניסים חיטה לשקית בד או קוקי.

מתבלים  מתערובת התיבול שנשארה וראש שום שלם

אנחנו מוסיפים גם כמה פלפלים סודנים קטנים ושובבים לאווירה

יוצקים 1/2- 1  כוס מים.

סוגרים את השקית היטב ומחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון שלה.

 

זה החמין שלנו נשמח לשמוע איך יצא לכם ….