
אחד הדברים הטובים שמגיעים עם החורף הוא החמין של שבת …
הריחות שמתפזרים וממלאים את הבית במשך הלילה ….
ובשעות הבוקר כבר אי אפשר לחכות עד שיגיע זמן הארוחה ….
זה החמין שלנו … וזה המתכון :
מצרכים :
שעועית / חומוס מושרית ללילה .
עצם / מח רגל .
אסאדו ( שפונדרא ) חתוך גס עם העצם .
בשר לבישול ארוך ( כדאי לשאול את הקצב )
או / גם ( כל אחד על פי ההעדפה שלו )
כרעיים / שוקיים ( למי שלא מסתדר עם בשר אדום )
6-8 תפו"א קלופים
2-3 בטטות קלופות
2 ראשי שום שלמים ( לא קלופים )
ביצים לפי מספר האנשים .
2-3 תמר מג'הול
300 גרם חיטה מושרית כשעה במיים פושרים
תערובת תבלינים :
מלח , פלפל שחור טחון טרי , כורכום 0.5 כפית , כמון 1 כף , מערבבים הכל עם רבע כוס שמן .
אופן הכנה :
מסדרים את כל המרכיבים בכלי הבישול
כל אחד מעדיף כלי בישול אחר והאופציות הן רבות :
- רוסטר מלבני
- סיר גבוה וכבד
- סיר בישול איטי חשמלי
- סיר כבד שכולו יציקת ברזל
ואנחנו , אנחנו מעדיפים אותו שטוח ורחב ולכן בחרנו בסוטאז 36 ענק
חשוב להשתדל שהעצם והמח יהיו בתחתית הסיר בכדי שטעמם יתפשט בכל התבשיל .
מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית .
מבשלים כחצי שעה – 40 דקות על אש קטנה .
מוסיפים את הביצים ושקית החיטה ומכניסים לתנור ללילה על 100-120 מעלות.
מכיוון שכל תנור מתנהג בצורה שונה רצוי לבדוק נוזלים מידי פעם .
הכנת החיטה :
מכניסים חיטה לשקית בד או קוקי.
מתבלים מתערובת התיבול שנשארה וראש שום שלם
אנחנו מוסיפים גם כמה פלפלים סודנים קטנים ושובבים לאווירה
יוצקים 1/2- 1 כוס מים.
סוגרים את השקית היטב ומחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון שלה.
זה החמין שלנו נשמח לשמוע איך יצא לכם ….