מציג את כל 8 התוצאות

מציג את כל 8 התוצאות

טאבון ביתי

לטאבון המסורתי יש מבנה ייחודי שנועד למעשה לשמור על חום גבוה.

הוא אולי התנור הראשון בעולם ולו רק מהסיבה שחומרי הבעירה להם הוא נדרש הם הבסיסיים ביותר כמו חתיכות עץ, שאריות בדים, שורשים ופחמים

גם במדינת ישראל העולים מצפון אפריקה עיראק וסוריה הביאו איתם את הטבון המרוקני שאנחנו מכירים אותו בשם פרנה – מבנה עגול מחימר ( אדמה ומים שהופך לבוץ ) עם שוחה קטנה מלמטה בה ממלאים עצים לבעירה, פתח קטן להכנסת והוצאת הבצקים או הבשרים

היום הטאבון עושה קאמבק אדיר בעיקר למקצוענים שבינינו ולאלו שאוהבים טעמים של אש ואדמה.

טאבון גז או חשמל מה מומלץ?

טאבון אמיתי הוא טאבון בו להבות האש רוקדות עם האוכל ומשאירות בו סימני חריכה וטעמים שרק אש ישירה מסוגלת לייצר, זה טבון עצים הוא הטוב ביותר, היקר ביותר

יחד עם זאת טאבון עצים דורש שטח גדול מחוץ לבית, עבודה מרובה, והכנת אספקה מראש של עצים, כמובן שלמשוגעים לדבר זה שווה את המאמץ.

קטגוריית הטאבונים עוברת מטמורפוזה טבעית בדיוק כמו קטגוריית הגרילים הפופולריים  שהחלה מגריל פחמים בסיסי השתדרג לגריל גז והיום ישנם גרילים חשמליים מעולים כדוגמת נינג’ה גריל שלא נופלים ואפילו עולים עליהם בביצועים

טאבון פיצה

זהו שם גנרי למשפחת הטאבונים ומקורו בארץ הפיצה איטליה.

שם באמת הטאבון משמש להכנת פיצות בעיקר.

חשוב להבדיל בין תנור פיצה מקצועי המגיע לעיתים עד 700 – 1000 מעלות והוא משמש בעיקר למסעדות הנדרשות גם למהירות הכנה וגם לטריות

בעוד שטאבון פיצה בייתי מוגבל בדרך ל-400 מעלות הוא שונה בצריכת החשמל ומהירות ההכנה.

טאבון אבן

הם בדרך כלל טאבונים המיועדים לעבודה ומתמשכת.

טאבון אבן אנחנו נראה בעיקר במסעדות או בחצרות גדולות במיוחד

מחירם הוא יקר יחסית לאחרים, הם דורשים מיקום קבוע, כבדים מאוד לשינוע

מה הופך טאבון למקצועי?

העוצמה הגודל המבנה מהירות השימוש קלות הניקוי ובעיקר מדובר בטבונים לשוק העסקי ופחות לשימוש בייתי

טאבון ביתי הלהיט אשר תופס תאוצה בעולם מככב במטבחים של אנשים המעוניינים למקסם את הקולינריה שלהם

יתרונות הטאבון

הכנת מבחר עצום של סוגי מזון כגון:

  • כל סוגי הבצקים
  • פיצות
  • פוקצ’ות
  • לחםבעג’ון
  • בשרים שונים
  • דגים
  • פסטות ומוקרמים

מהירות ההכנה

שימוש בטאבון הוא מהיר ויעיל יותר מכל כלי בישול או אפייה אחרים

צבירת החום הגבוהה גורמת להכנה מהירה של מזון כך שאם יש לכם אורחים

כל שצריך הוא להדליק את הטאבון,

טעם האש

אוכל שהוכן בטבון בחום גבוהה מאוד יותר מכל כלי בישול אחר מייצר טעמים ייחודיים

טעם של אש עם חריכת הבצק הוא הבשר תוך כליאת נוזלים או רטבים

מכת החום הראשונית מייצרת שכבת קריספיות  הטומנת בתוכה רכות ואת הטעמים המושלמים שייעדתם לה.

אנחנו בקוק שופ משתדלים להביא אליכם מבחר דגמים מומלצים לטאבון הביתי.

מחלקות החנות