מרק עדשים מונבטות מרק עשיר בריא טרי קל ופשוט להכנה - קוק שופ
פורסם ב

מרק עדשים מונבטות

מאת : Sigal Goldstein

הסיפור מאחורי המתכון

צריך כמה טיפות של גשם להתחיל את עונת המרקים ועכשיו זה בדיוק הזמן !  

הנבטת היא עדשים וקטניות היא קלה ופשוטה אולם הערך המוסף שלה הוא עצום : הן מבחינת הטעמים והטריות שתהליך ההנבטה מוסיף לקטניה וכמובן בשיפור הערכים התזונתיים העלאת אחוז החלבון , קטניות מונבטות מתעכלות בצורה טובה יותר באופן משמעותי ע"י מערכת העיכול שלנו  

מצרכים

  • עדשים ירוקות
  • שמן זית
  • מלח פלפל וכמון
  • שום

אופן ההכנה

מנביטים תחילה את העדשים ע"י הרטבה והשהייה במסננת כיומיים 

כמות לארבעה סועדים – כוס עדשים.

שימו לב : עדשים מושרות / מונבטות מקבלות נפח נוסף בזמן התהליך.

בעזרת מסננת המתלבשת על הכיור שוטפים את הקטניות

מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים  שום קצוץ – חשוב להקפיד לא לשרוף את השום

( שום שרוף מייצר מרירות )

מוסיפים את העדשים לטיגון קל

בעזרת כד מידה נוסיף  מים עד לכיסוי מוחלט של העדשים

ונבשל כשעה לפחות

להוסיף מלח פלפל – לפי הטעם

והרבה כמון ( כף לפחות ) בהתאם לכמות המרק שמכינים

כמון תבלין בעל ארומה ייחודית וטעם נפלא וכמובן שנותן את הצבע העמוק למרק.

חורף חם בתאבון 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/