מרק עדשים מזין ובריא במיוחד קלה להכנה וטעים ממש - קוק שופ
פורסם ב

מרק עדשים כתומות נימוחות

מאת : shroomix1

הסיפור מאחורי המתכון

מרק מושלם של עדשים כתומות ומזינות. מינימום עבודה להנאה מקסימלית. אחד המרקים שמככב אצלי במטבח, גם טעים וקליל, גם מזין ובריא במיוחד כיוון שכולו חלבון עדשים :) בתור אחת שמתאמנת ןמקפידה על תזונה בריאה, אני בהחלט שמה על זה דגש. אפשר לגוון את המרק עם תוספות משתנות כמו גרגירי חומוס או איטריות מרק. כאם הבאתי את המתכון הבסיסי, מתאים גם לילדים, מעט מרכיבים, מעט מאוד עבודה והרבה טעם.

מצרכים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 6 כפות שמן
  • 5-4 שיני שום , כתושות
  • 1 בצל, פרוס לחצאי טבעות
  • מלח ופלפל שחור
  • חצי כפית תבלין כוסברה

אופן ההכנה

1. שוטפים את העדשים היטב במים בעזרת מסננת צפופה

2. שמים 3 כפות מהשמן בסיר, כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומחממים כדקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.

3. מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, בפלפל וכוסברה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות, עד שהעדשים רכות ומנימוחות (אם המרק סמיך מידי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים).

4. בינתיים, מחממים היטב 3 כפות השמן הנותרות במחבת נון סטיק כבדה ואיכותית . מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.  מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת.

5.מוזגים את המרק בצלחת הגשה. בעזרת מסחטת לימון ידנית סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים.

אפשר לקשט בעלי כוסברה / פטרוזיליה מעל וטפטוף של שמן זית.

בתיאבון 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/