ריח הירקות שמשתלט על הבית לא ישאיר אף אחד אדיש למרק העשיר הזה - קוק שופ
פורסם ב

מרק ירקות כפרי עשיר

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

מתכון למרק ירקות עשיר בצבעים וטעמים. הסוד למרק מוצלח במיוחד הוא במגוון הירקות וטריותם. כמובן שניתן להוסיף ירקות נוספים לפי הטעם (כרובית/ברוקולי/אפונה וכו'). מרק עשיר בויטמינים וללא תוספי טעם/אבקת מרק ולכן מתאים גם לילדים. 

המרק הקלאסי מככב אצלי בחורף, כנראה עוד מהבית של אמא. עם לחם טוב ליד קערת המרק היא ארוחה בפני עצמה, משביעה, מזינה וטעימה טעימה. ריח הירקות שמשתלט על הבית לא ישאיר אף אחד אדיש, גם השבעים ביותר ירצו קערת מרק ביתי של אמא

מצרכים

  • 2 בצלים
  • 2 גזרים + 3 גזרים
  • 4 שיני שום
  • 3 ענפי סלרי
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 קישואים
  • עלים מ-3 ענפי סלרי
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

קוצצים בצל ומגרדים גס על פומפיה  את שני הגזרים שמיועדים לבסיס המרק.

קוצצים שום ואת ענפי הסלרי ושומרים בצד את העלים.

קולפים את כל הירקות הנותרים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בקערה.

קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם עלי הסלרי ששמרנו ומוסיפים חצי מהכמות לקערת הירקות. את השאר שומרים בצד להמשך.

טיפ: כל טבח חובב או מקצועי חייב סכין שף אחת איכותית במיוחד שתלווה אותו בכל תהליך העבודה במטבח, אני משתמשת בסכינים מסדרת ARCOS NATURA 

מניחים בסיר עמוק למרק  את הבצל והגזר המגורר. מוסיפים 3 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית במשך 5 דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב. מערבבים מדי פעם כדי שהגזר לא ידבק.

מוסיפים סלרי ושום וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות תוך ערבוב.

מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה שבקערה ומוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד קצת. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים שנשארו, וגם מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומניחים לחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/