הסיפור מאחורי המתכון
מי שאוהב את הטבע לא יוותר על ארוחה מפנקת
ומה מפנק יותר מארחות בסיר אחד ?
אצלנו מזמן מאומצת ארוחת פויקה גם בחצר של הבית
ובחורפים עם המון גשמים אנחנו מכינים את הפטירה קל ופשוט על הגז
אין ספק שהפויקה נותן ארומה לטעמים בטוח עוזר להכנה מהירה במיוחד
מצרכים
- שפודרה
- סינטה
- גזר
- תפוא
- שום
- בטטה
- בצל
- פלפלים
- מלח פלפל וכמון
- יין אדום סוביניון
אופן ההכנה
2.5 ק\"ג סינטה – חתוך גס
4-5 עצמות ( מח )
250 גרם שפונדרה חתוך לקוביות
2 ראשי שום – שלמים
4-5 תפוחי אדמה
3 בטטות – חתוך גדול
4 בצלים חצויים
2 פלפלים
3 גזרים
1 בקבוק יין אדום ( מומלץ קברנה סוביניון )
שמן זית מלח פלפל גרוס וכמון
לחמם את הקדירה על האש או המדורה
להוסיף את שמן זית
לפזר את חלקי הבשר הערבוב קל לסגירה.
להוסיף את כל המצרכים ולסגור את הסיר עד שרוצים לשבת לאכול
חשוב לדעת :
לא להניח את הפויקה על אש חזקה אל על גחלים לוחשות שמתחזקים אותם מידי פעם, אש חזקה מידי פשוט תשרוף את תכולת הקדירה.
בטבע כמו בטבע הדברים זורמים בטבעיות ולא פעם זמן הארוחה מתקצר או או מאתרך לכן חשוב לדעת שמינימום הזמן הנדרש לסוגי בשר לבישול ארוך כמו שפונדרא הוא מינימום שעה חצי רציפה לכן חשוב מאוד לבדוק את כמות הנוזלים בתוך הסיר ולהוסיף מעת לעת על מנת לשמור על התבשיל.
כלי הבישול המומלצים להכנת קדרות:
יציקות ברזל – יציקות ברזל מעניקות טעם ייחודים לקדירה, הם חזקים מאוד שימושיים מאוד, עוברים מדור לדור וניתנים לשימוש כמעט בכל מקום, החל מהכיריים במטבח הביתי, חצר הבית ועד המדבר הרחוק, לא הרבה יודעים אבל כלי מטבח מיציקת ברזל מתאימים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה.
סיר חרס לקדרה – קדירות ניתן להכין בכלי חרס ולהפיק טעמים ייחודיים הנוצרים רק כאשר הבישול הוא בכלי המחובר לאדמה, חשוב מאוד להקפיד על הוראות היצרך בשימוש בכלי חרס, להבדיל מסירים יציקת ברזל כלי הבישול מחרס עדינים הרבה יותר ולכן רוב רובו המכריע של השימוש בהם יעשה בתוך הבית.
בתאבון