מתכון למוח מרוקאי אותנטי - קוק שופ
פורסם ב

תבשיל מוח מרוקאי

מאת : helper

הסיפור מאחורי המתכון

מוח - או שאתה אוהב או שלא !

למרות השם האימתני מוח מרוקאי זו מנה שלא ניתן להישאר אדישים אליה.

אז החלטתי להרים את הכפפה ולהביא אליכם מתכון מוח מרוקאי מושלם

ואם שאלתם איך מבשלים מוח מרוקאי ?

עקבו אחרי השלבים ותראו שזה הולך לכם ממש בקלות

מצרכים

  • חצי ק"ג מוח
  • חבילה חומוס קפוא בשקית
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • 5-8 פלפל שאטה יבש ( לפי רמת החריפות שאנחנו אוהבים )
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 2 כפות קורנפלור או קמח
  • חצי כפית כמון
  • גף כורכום
  • צרור כוסברה קצוצה
  • כף שטוחה מלח

אופן ההכנה

מוח עם חומוס מכינים בשלבים

לכן אשתדל להיות כמה שיותר מפורט ולעבור שלב שלב בכדי שתגיעו לתוצאה מושלמת

שלב ראשון – ריכוך וניקוי המוח

ממלאים סיר במים ובכף כורכום ומניחים בתוכו את חתיכות המוח
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה
מעבירים למסננת ומניחים בצד להתקרר.

שלב שני – הכנת הרוטב.

  • מוזגים את התבלינים לתוך כוס יחד עם חצי כוס השמן ומערבבים
  • את שיני השום חוצים
  • לוקחים סיר סוטז ( סיר דגים נמוך ) נון סטיק איכותי ומוזגים לתוכו את התבלינים יחד עם הפלפל שאטה ושיני השום
  • מערבבים עד לבעבוע
  • מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים עד שהגרגירים סופגים את טעמי התבלינים
  • מוסיפים חצי מצרור הכוסברה שקצצנו
  • מוזגים כוס מים פושרים ומוסיפים אליהם את הקורנפלור ומערבבים טוב טוב עד לקבלת מרקם סמיך וללא גושים
  • מוסיפים את המים עם הקורנפלור לסיר עם החומוס והתבלינים מערבבים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות

שלב שלישי – חיבור המרכיבים

בזמן שהחומוס מתבשל מנקים את המוח שכבר התקרר מקרום העוטף אותו ומשאר שאריות.
בעזרת סכין חדה ( לא משוננת ) פורסים את המוח לרצועות בעובי 1 ס\”מ לערך
עם תרבד רחב מרימים כל חתיכה בשלמותה ומניחים בסיר
לאחר שהכנסנו את כל החתיכות מכסים ואוחזים בידיות הסיר מבצעים תנועות מעגליות אשר יגרמו לרוטב לכסות את כל מרכיבי המנה

מתכון מוח מרוקאי טעים טיל !

שלב רביעי – הגשה

משתדלים להרים את החתיכה בשלמותה ומניחים במרכז הצלחת
מסביב למוח מוזגים חומוס
בוזקים מעט מהרוטב האדם ומעל הכל מפזרים כוסברה קצוצה
מומלץ שתהיה חלה טרייה ובכמות מספקת למנה הזו
כי מוח ברוטב אדום חייב לצדו חלה בשרנית

בתיאבון 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/