הסיפור מאחורי המתכון
בדרך כלל כל מה שקשור לשיפוד זה משהו בשרי
אז חשבתי מה בא לי לשפד שהוא לא בשר?
דג איזה רעיון נהדר גם טעים וגם נראה טוב.
אפשר להוסיף אורז לצד כתוספת מאוד מומלץ .
מנה משביעה ובריאה
בהצלחה 🙂
מצרכים
- נתח סלומון בשקית ואקום קפוא
- כף דבש
- כף שמן זית
- כף טריאקי
- שומשום
- שום כתוש
- תבלינים: מלח , פלפל, צ׳ילי גרוס.
אופן ההכנה
מפשירים את שקית הסלומון בקערה עם מים חמימים.
לאחר ההפשרה מוציאים את הסלומון מהשקית ואקום ומכסים אותו במלח גס לחצי שעה.
שוטפים את הסלומון מנקים אותו מהמלח.
על מגש חיתוך עם סכין חדה מורידים את העור של הסלומון.
חותכים את הסלומון לקוביות שוות.
בקערה אחרת מכניסים הסלומון שכתחנו ומוסיפים את הדבש,שמן זית,טריאקי שום כתוש ותבלינים ומערבבים היטב.
משפדים את הסלומון ומפזרים מעל את השומשום .
על תבנית עם נייר אפיה מניחים את שיפודי הסלומון ומכניסים לתנור 180 מעלות ל 25 דק.
יאמי😁