שבקייה מרוקאית - cook shop
פורסם ב

שבקייה מרוקאית

מאת : רינה קדוש

הסיפור מאחורי המתכון

מתכון מקורי של סבתה שלי עם מינימום מצרכים והכי טעים בעולם

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס שמן
  • 1כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • לימון

אופן ההכנה

בשלב הראשון מנפים את הקמח.

מוזגים לקערה את המים והשמן ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

מכסים ל כ-10 דקות.

מורחים על משטח עבודה שמן (בנדיבות).

קורצים מהעיסה כדורים בגודל כף יד ומניחים על המשטח המשומן.

מחממים שמן בפינג’אן (עד לגובה 3/4).

מרדדים כל עיגול (לפי הסדר שהונחו) דק לאליפסה.

בעזרת סכין קהה חותכים 4 פסים לאורך.

מכניסים לפינג’ן ומטגנים עד להזהבה בכל צד ומוציאים לקערת סינון.

לסירופ:

שמים בסיר 2 כוסות סוכר וכוס מים.

מוסיפים 10 טיפות מלימון סחוט ומבשלים עד לרתיחה ומייד מנמיכים את האש ומצמצמים ליצירת סירופ דביק (בודקים בעזרת כף ומניחים על משטח, עד שהופך דביק) מוסיפים מעט לימון לפי הטעם.

מקררים את הסירופ וטובלים את העוגיות.

מסדרים על מגש ומפזרים שומשום.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/