מאפה בצק עלים עם מלית משגעת קל להכנה וטעים בטירוף - קוק שופ
פורסם ב

רולדת בשר טעימה במיוחד

מאת : helper

הסיפור מאחורי המתכון

יש בורקסים ויש רולדת בשר... 

כל שישי או חג הייתה אורחת קבועה בשולחן רולדת הבשר שכל כך אהבנו עם רוטב הפטריות הסמיך שהוצמד אליה.

פעם מזמן זו הייתה מנה מפוארת בכל אולם אירועים ובכל חתונה הייתה אחת האופציות המועדפות עולם הקולינריה אז היה רחוק שנות אור מהיום 

כמו שהיום מסעדות חודרות אל המטבח הבייתי וכל עקרת בית נהייתה כוכב משלין 

אז ה-מסעדות היו אולמו האירועים ומאפה בשר היה חלק אינטגרלי מהתפריט רק טבעי הוא שיעבור אינטרפטציה למטבח הבייתי ומאז לא נס ליחו 

 

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון - מעט שומן
  • פטריות קצוצות, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, פלפל צ'ילי יבש קצוץ
  • תפוח חתוך לקוביות קטנות
  • פירות יבשים לפי בחירה או מה שיש בבית ( אגוזי מלך, פקאן, קשיו, פיסטוק וכן הלאה )
  • מלח פלפל
  • חבילת בצק עלים
  • ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה

מאפה בשר עם טעמים שפשוט מתפוצצים בפה

כל מאפה מורכב משני חלקים:

  • הציפוי
  • המילוי

הציפוי:

פשוט קונים מהסופר חבילת בצק עלים שניתן יהיה לעבוד אתה

טיפ חשוב:

בצק עלים עובדים בטמפרטורת החדר.

העבודה עם בצק עלים היא פשוטה מפשירים 6-8 שעות לפני

מרדדים לעובי הרצוי ממלאים ומחזירים לקירור עד לאפיה .

המילוי:

ישנם אין ספור סוגי מילוי למאפה בצק עלים

האמת שאנחנו ברור מדויקים במתכון ועושים לפי היד או העין וזה פשוט מצליח

במחבת גדולה ( חשוב לקחת בחשבון את כל מרכיבי המלית ) מחממים את הבצל הקצוץ בשמן עם קבל צבע זהו מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים עד שגם הן משנות את צבען.

מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר מראש ועם כף עץ פשוט מערבבים ומפרידים את הגושים.

ממליחים ומוסיפים את הפלפל הקצוץ וממשיכים להפריד את הבשר עד שהוא בנוי כולול מגרגרים קטנים קטנים

מוסיפים את הפטרוזליה שקדים פירות יבשים ונותנים לזה להמשיך את הטיגון עוד ע- 3-4 דקות.

לוקחים קערה ומניחים עליה מסננת שופכים את כל המלית אל המסננת להפחתת נוזלים.

פרט חשוב מאוד כי כשנסגור את הבצק יהיו כלואים בו כל הנוזלים ואם יהיה יותר מידי מהם זה פשוט יפיל את הבצק או ימצא את הדרך לזלוג החוצה.

הרכבת המנה:

בעזרת קלף לבצק או סכין חותכים את בצק העלים למידה הרצויה ולכמות המאפים שאנחנו רוצים להכין.

מניחים על משטח העבודה ומרדדים לעובי הרצוי .

בהתאמה מניחים את המלית ( חשוב להקפיד על הכמות לא מעט מידי ולא עמוס מידי ) על הבצק ומרימים תוך כדי מתיחה קלה וסוגרים את הבצק מכל הכוונים.

בעזרת מברשת סיליקון מושחים את הבצק הסגור בביצה ומקפידים בעיקר על איזור החיבורים.

בוזקים מעט שומשום ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 5 דקות מורידים ל-180 מעלות ל-20 דקות נוספות או עד שהמאפה הושחם וקיבל את הצבע שאנחנו רוצים

אם בא לכם שזה יהיה השוס של הארוחה תשתדלו לאפות כמה שיותר קרוב לזמן הארוחה.

מומלץ בחום:

להגיש עם רוטב, רצוי שיתכתב עם המלית יכול להיות רוטב פטריות, או רוטב פלפלת אבל שיהיה סמיך במידה.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/