הסיפור מאחורי המתכון
בתקופה הצמחונית בחיי גיליתי את הפלא הזה. אמנם התקופה השתנתה אבל המתכון נשאר איתי לנצח. מתכון קליל, טעים, בריא ומזין לקציצות ביתיות המתאימות לצד תוספת/סלט כמנה עיקרית או בסנדביץ' כשרוצים "לחטוף" משהו קל. הקציצות יוצאות פריכות מבחוץ ונימוחות בפנים, עשירות בטעמים ומלאות בריאות ונטרפות שניה אחרי שיוצאות מהתנור. אפילו הקטנים במשפחה התחילו לאכול קינואה :)
אני אוהבת להגיש את המנה עם מטבל כלשהו ליד (ציזיקי/טחינה/יוגורט).
פנקו את עצמכם בקציצה בריאה, משביעה וטעימההה
מצרכים
- 2כוסות מים רותחים
- 1/2בצל בינוני קצוץ
- 1ברוקולי קטן מחולק לפרחים קטנים (או כרובית או גזר מגוררים)
- 1/2כוס פירורי לחם
- 2ביצים
- גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה קשה אחרת)
- מלח + פלפל
- שמנת/יוגורט/טחינה להגשה
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים הרותחים עד שהמים מתאדים והקינואה רכה ומוכנה לאכילה (הכנה לפי הוראות היצרן). מצננים מעט.
3.מכינים את הקציצות:
- מעבירים את הקינואה לקערת ערבול מנירוסטה
- בעזרת סכין שף איכותית או קוצץ ירקות מומלץ קוצצים ירקות שאנחנו אוהבים, המתכון שלי בנוי מהמרכיבים הבאים: בצל, ברוקולי, פירורי לחם, ביצים, גבינה, מלח ופלפל
- מערבבים היטב בידיים מייצרים עיגולים עד שכל העיסה נדבקת היטב ומועכים קלות לקבל צורת מעין
4.יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
5.מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
לאחרונה גיליתי תבנית ייחודית המדמה בעצם סירי טיגון ללא שמן ומאז אני לא מפסיקה להשתמש בה !
קריספר – זו בעצם תבנית רשת על רגליים יושבת מגש ומאפשרת זרימה של אוויר 360 מעלות מסביב למזון מה שמאפשר בישול בו זמנית לכל חלקי הקציצה ושימוש במינימום שמן.