קציצות עוף מלאות טעם קלות להכנה עסיסיות במיוחד - קוק שופ
פורסם ב

קציצות עוף של סבתא

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

לא יודעים מה לבשל לארוחת ערב או צהריים? קציצות אלה יפתיעו אותך ואת האורחים שלך. אף אחד לעולם לא ינחש.

כדורי העוף  אפויים עד להזהבה ובטעם שום, עשבי תיבול ותבלינים. כדורי בשר עוף אלה מוגשים נהדר כמתאבן, או על צלחת גדולה של ספגטי.

המשפחה שלי אוהבת קציצות, וקציצות העוף הרכות והעסיסיות האלה הן האהובות עליהן בכל הזמנים. קציצות עוף מעט קלות יותר ממקבילותיהן מבשר הבקר, אבל הן עדיין מלאות טעם והן סופר קלות להכנה.

לעתים קרובות אני מכינה את הגרסאות האהובות עליהן כולל קציצות בבישול איטי, קציצות חמוצות מתוקות, וגרסת העוף הקלה יותר הזו. שהם עשויים מפילה עוף. הם יוצאים עסיסיים וטעימים מאוד. 

ולמה של סבתא? כי סבתא מכינה אותן מאז שהייתה ילדה.. היום, כשהיא בת 92, כל הקרדיט שלה!!

 

מצרכים

  • 1 ק"ג חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול מטוגן בשמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כף כוסברה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • 5 שיני שום כתוש

אופן ההכנה

שמים את העוף הטחון בקערה רחבה, אליו מוסיפים את כל שאר המצרכים. את הבצל מעבירים יחד עם השמן אל הקערה ומערבבים הכל יחד. לשים היטב עד שהעיסה אחידה.
לשים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת
אחרי חצי שעה מכינים קציצות לפי הגודל הרצוי, עם ידיים משומנות (רצוי להכין קערה קטנה עם מעט שמן וכל פעם שלוקחים קצת מהעיסה משמנים את הידיים).
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוזגים שמן טיגון שיגיע לחצי מגובה הקציצה. לטגן משני הצדדים עד השחמה. להעביר לצלחת עם נייר סופג.
יוצאות בסביבות 30 קציצות (תלוי בגודל).

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/