הסיפור מאחורי המתכון
מתכון דג מרוקאי עם חומוס ברוטב עגבניות הוא בהחלט חביב הקהל. זו גם מנה מאוד סלחנית שכן הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ששומר אותו לח, אך מחלחל אליו טעמים עשירים.
המתכון הזה הוא מרכיב בסיסי בכל ארוחת שבת בערב שישי. זה פשוט להכנה וילדים אוהבים את אותו עם חלה טובה ליד. במקרה הנדיר שיש שאריות, ניתן לשמור במקרר 2-4 ימים. זה גם יקפא היטב עד חודש או יותר. מתכון מרוקאי מסורתי שעובר דורות במשפחות הכי טובות, מסבתא לאמא לבת עד שהתגלגל לידיים שלי. הצלחה מובטחת גם לאוקראינית כמוני :)
אפשר להשתמש בהודו טחון או עוף טחון עם תוצאות מצוינות אפשר גם להגיש את הקציצות האלה ברוטב מרינרה.
נסו לשים מעט שמן בישול על הידיים כשאתם יוצרים את הקציצות. זה עוזר למנוע מהבשר להידבק אליך ונותן לך קציצות חלקות יותר.
מצרכים
- 1 ק"ג דג לבן פילה ללא העור, קצוץ דק או טחון גס
- 4 כפות כוסברה קצוצה דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- לרוטב:
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום מלח
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה ומבושלים עד לריכוך (אפשר גם קפואים או שימורים)
- מיץ מ־1/2 לימון
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות כוסברה קצוצה-להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה רחבה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים את הקציצות שימרנו על קרש חיתוך רחב או תבנית ומעבירים למקרר לקירור של שעה.
מכינים את הרוטב ומבשלים
מחממים שמן זית על להבה בינונית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ\'ילי כ-3 דקות עד שהשום מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כורכום ומלח ומטגנים דקה נוספת. יש להקפיד לא לשרוף את השום שמשחים מהר.
מוסיפים 2 כוסות מים, גרגרי חומוס ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות עד להסמכה של הרוטב.
זה השלב לבדוק טעמים ולתקנם.
מוסיפים את קציצות הדגים בזו אחר זו לרוטב המבעבע ומחזירים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
מפזרים כוסברה קצוצה מעל המנה