סיר קציצות דגים מפנק בסגנון ים תיכוני בצבעים עזים וטעמים מופלאים - קוק שופ
פורסם ב

קציצות בקר וחומוס ברוטב עגבניות

מאת : helper

הסיפור מאחורי המתכון

סיר מלא כל טוב. חגיגה לעיניים ולפה

 קציצות עסיסיות וגרגירי חומוס רכים עטופים ברוטב עגבניות, מלא תבלינים צבעים וטעמים. סיר משפחתי מושלם, מתאים לארוחת שבת או לכל ארוחה במהלך השבוע. הקציצות הולכות נהדר עם אורז לבן או פירה חלק. בעצם כל תוספת שתספוג אליה את טעמי הרוטב, תהיה מתאימה.

המתכון הזה כל כך מוצלח וטעים, רק אל תשכחו להביא לחם טוב לנגב את הצלחת בסוף, מבטיחה לכם שזה מה שיקרה.

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל יבש קצוץ דק
  • צרור פיטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כף שטוחה רסק עגבניות
  • כפית גדושה מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית תבלין לקציצות
  • מעט פלפל שחור
  • כ-5 כוסות מים (שיכסה את הקציצות)
  • 1 קופסאת שימורים גרגירי חומוס שלם
  • 2 כפות רסק עגביות
  • מעט שמן
  • 2 שיני שום
  • 2 עגבניות רכות

אופן ההכנה

  • במחבת  לחמם מעט שמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהופך להיות זהוב.
  • לקערה גדולה להכניס את כל המצרכים של הקציצות: הבשר, פטרוזיליה, שום, עגבנייה מגורדת, פלפל שחור והבצל המטוגן.
  • לערבב וללוש היטב את תערובת הבשר עד שהתערובת מתחילה להיות דביקה.
  • ליצור מהתערובת כדורי קציצה קטנים, בקוטר כ-2 ס”מ ולהניח אותם על צלחת בצד.
  • מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים
  • בסיר רחב ושטוח ( סוטז – סיר דגים ) לחמם את השמן על אש בינונית.
  • להוסיף את השום הפרוס ולטגן כ3-4 דקות (זהירות לא לשרוף את השום), להוסיף את התבלינים, פפריקה, כמון, סוכר, מלח ופלפל שחור, לערבב ולטגן כחצי דקה.

טיפ:

לא הרבה יודעים אבל מגע של שם שום ישירות עם מתכת יוצר חמצון ומבטל לא מעט מהערכים התזונתיים המופלאים של השום, לכן כמעט כל כותשי השום האיכותיים יהיו עם ציפוי מעל המתכת בכדי למנוע את תופעת החמצון.

אם למתכון הזה אתם צריכים גם לפרוס את השום בצורה מדוייקת אני ממליצה לכם על כותש השום של טרודו הוא פשוט מושלם, איכותי והיתרון הגדול שהוא גם פורס וגם כותש.

  • להוסיף את הרסק, לערבב, בעזרת כף עץ או סיליקון כמון בכדי לא לפגוע בציפוי הסיר  להוסיף את גרגירי החומוס והמים. להביא לרתיחה.
  • להוסיף את הקציצות, לערבב מעט, להנמיך את האש, לכסות ולבשל כשעה או עד שגרגירי החומוס רכים.

חשוב לדעת !

אין לערבב קציצות עם כלי כל שהוא, אלא להחזיק את הסיר בשני קצותיו עם מכסה סגור ובתנועה מעגלית לגרום לכל החגיגה הזו לערבוביה מושלמת

  • 5 דקות לפני סיום הבישול, לפזר מעל הקציצות את הפטרוזיליה הקצוצה.

ועכשיו יש לכם סיר קציצות מושלם לארוחה נהדרת 🙂

הצעת הגשה : 

בכדי להמשיך את הקו האותנטי עם הצבעים העזים ועצמת התבלינים שכל כך מאפיינת את איזורינו

אנחנו ממליצים לבחור אחת מסדרות צלחות הפורצלן האותנטיות של חברת ARCOSTEEL 

 

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/