הסיפור מאחורי המתכון
מרק🍲ואם כבר מרק, אין כמו לאכול אותו מתוך קערית של לחם, שמכינים לבד בבית, בתוספת קרוטונים, שהכנתי, מהתוכן של הלחם🔥הכל נטרף, יצא מושלם👌
מצרכים
- קילו קמח לחם
- 2 כפות שמרים יבשים
- 660 מ
- 25 גרם סוכר
- 12 גרם מלח
- 120 מ
- חלמון ביצה
- 1 כף מים
אופן ההכנה
שמים בקערה את השמרים עם 2 כפות סוכר וכוס מים
מערבבים עד המסה ומניחים לכ-20 דקות לתפיחת השמרים. שמים קמח בקערת המיקסר, יוצרים גומה.
לתוך הגומה נוסיף את השמרים ומלח. נתחיל להוסיף מים ושמן בהדרגה ונלוש היטב במשך 5 דקות, עד שנקבל בצק אחיד וחלק.
ניצור כדור גדול מהבצק, נשמן קערה ונכסה במגבת לחה. או בקערת התפחה.
נניח לתפיחה של 40 דקות דקות לפחות.
לאחר תפיחה ראשונית, נוציא את הבצק מהקערה ללוש היטב פעם שניה ונניח לתפיחה של 50 דקות.
נלוש את הבצק בפעם השלישית ומכדור הבצק הגדול ניצור 8 כדורים קטנים, במשקל של 210 ג\’.
(חשוב לשמור על הצורה העגולה כי אנחנו רוצים ליצור קעריות למרק).
נכסה את הלחמים במגבת לחה ונתפיח לעוד 50 דקות.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), בינתיים נרפד 2 תבניות בנייר אפיה, נפזר מעט קמח על גבי ניירות האפיה.
נמקם את הלחמים בתבניות.
טורפים חלמון ביצה עם כף מים ומורחים מעל לכל כיכר לחם.
חורצים 3 חתכים מעל לכל כיכר עם סכין חדה ומפזרים קמח.
מכניסים לתנור על חום של 220 מעלות ואופים במשך 3 דקות בלבד.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים במשך חצי שעה נוספת, או עד שהלחם נאפה וכאשר דופקים עליו שומעים רעש חלול בפנים.
מוציאים את קעריות הלחם מהתנור לצינון של חצי שעה על רשת צינון
לאחר הצינון, חותכים את הכיפה העליונה (חשוב לשמור אותה להגשה) ומרוקנים את החלק הפנימי של הלחם.
חותכים את החלק הפנימי לקוביות,
מכינים קרוטונים.
שמים בתבנית, יוצקים שמן זית, שום כתוש, מלח פטרוזיליה גרוסה.
מערבבים היטב ומכניסים לתנור לרבע שעה עד השחמה ממש.
מוזגים מרק לקעריות ואת הקרוטונים מעל.
בהצלחה ובתאבון💖