הסיפור מאחורי המתכון
מוכן...קוסקוס ביתי דק וטעים מבית סבתא😍 אותי סבתא לימדה שקוסקוס מכינים רק בבית, לא משקית, בהתחלה חשבתי שזה מסובך. לאחר הכנה ראשונה הבנתי קוסקוס זה של הבית ןאים על שיטת סבתא...
לא צריך לחכות ליום שלישי כדי לאכול קוסקוס😋
🔸️מנת תוספת מעניינת לכל כך הרבה מנות טעימות..
🔸️קוסקוס עם מרק שעועית.
🔸️חריימה על מצע קוסקוס ביתי.
🔸️ואפילו עם מטבוחה וסלטים.
🔸️נשמר בהקפאה כטרי עד שנה.
מצרכים
- 1 קילו סולת
- 3/4 כוס שמן
- מלח כף שטוחה
אופן ההכנה
קערת פלסטיק עם מכסה בה אני בוררת את הסולת לפני ההכנה.
לאחר הברירה אני מוסיפה כף מלח שטוחה ומערבבת היטב את המלח עם הסולת.
יש להכין כוס מים פושרים ולהתחיל לשפוך את המים והשמן בהדרגה ולערבב את הכל יחד.
מסננת קוסקוס איכותית חשובה מאוד!
את הסולת נסנן פעם ראשונה ונכסה ל-40 דקות.
בינתיים ניקח סיר קוסקוס ונרתיח מים בסיר התחתון.
כשהמים מבעבעים נוסיף את הסולת לסיר העליון ונאדה על אש קטנה כ-45 דקות.
יש לערבב את הסולת לפחות פעם 1 בזמן זה.
נעביר את הסולת לקערה, ניקח 2 כוסות מים פושרים ונשפוך לתוך הסולת
ועכשיו נסנן את הסולת (פתיחה) יש לחזור על הסינון לפחות פעמיים עדיף 3 פתיחות.
נחזיר את הסולת לגז לעוד 45 דקות נוריד נוסיף 2 כוסות מים ונפתח במסננת לפחות 3 פעמים.
מוכן…בתיאבון