הסיפור מאחורי המתכון
מאז ומתמיד אהבתי קובות- משהו בקסם השכבות הזה עשה אותי סאקרית לקובות.
תמיד חיפשתי איפה לקנות או למי יש אמא מאמא שכזו שתכין לי ...
יום אחד תפסה אותי מישהי ואמרה לי: "את חייבת ללמד אותי להכין קובה סלק"
הסתכלתי עליה המומה! הרי מאיפה אני יודעת להכין, למה נראה לה שאני יודעת??
אבל האגו שלי ישר נכנס לפעולה!
אמרתי לה- סגור! בפעם הבאה שנפגש אלמד אותך
ואז התחלתי להכין ולנסות בבית עד שהגעתי למתכון שאני הכי אוהבת.
כבר 15 שנה אני מלמדת אנשים להכין קובה סלק והיום אני כבר לא צריכה לחפש מאמא שתכין לי,
היום אני המאמא
מצרכים
- 2 כוסות סולת - למעטפת
- כפית וחצי מלח- למעטפת
- 3 כפיות שמן- למעטפת
- כוס מים פושרים- למעטפת
- 250 גרם בשק בקר טחון- מילוי
- 1 בצל קצוץ -מילוי
- 1 כוס פטרוזליה/עלים של סלרי קצוצים דק- מילוי
- רבע כפית מלח- מילוי
- רבע כפית פלפל שחור- מילוי
- חצי כפית בהכט {למי שאוהב} מילוי
- 2 כפות שמן- מילוי
- בצל פרוס- מרק
- קופסא קטנה של רסק עגבניות- מרק
- סלק גדול מקולף וחתוך לקוביות וחצי סלק מגורד- מרק
- סלרי רק גבעולים- מרק
- מיץ לימון {לפי הטעם}- מרק
- סוכר {תלוי במתיקות הסלק}- מרק
- מים- מרק
אופן ההכנה
להכנת המעטפת:
מערבבים סולת, מלח ושמן
מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה / בחישה
משאירים לנוח במשך כ- 20 דקות
אם הבצק רך מדי- מוסיפים סולת, אם קשה מדי- מוסיפים מים.
מילוי בשר:
בקערת נירוסטה ( הכי נוח לעבוד ) מערבבים את כל מצרי המילוי יחד ונותנים לנוח על מנת שהטעמים יספגו.
מכינים כדורים קטנים של בשר – ניתן להקפיא קצת את הכדורים כדי להקל על העבודה.
למי שאין סבלנות או המיומנות להכין את הכדורים בצד יכול להשתמש בכף גלידה / עוגיות המייצרת כדורי בשר מושלמים או בכלי המדליק הזה שלא ניתן להשיג בכל מקום
- מרטיבים את הידיים (כדאי שתהיה קערת מים באזור)
- לוקחים כדור מהסולת ומשטחים אותו לפיתה דקה על כף היד.
- מניחים כדור קטן של בשר במרכז הפיתה
- מקמרים את היד ומתחילים לסגור את הסולת מעל הבשר.
- מכדררים לכדור עגול ומגלגלים בין הידיים כמו פלסטלינה לכדור עד לאטימה חלקה ומושלמת
המרק:
יש להכין מראש:
סלק גדל מקולף וחתוך לקוביות | סלק מגורד בפומפייה | סלרי חתוך
בסיר רחב ועמוק מטגנים בצל.
כשהבצל מזהיב, מוסיפים סלק גדול מקולף חתוך לקוביות, סלק מגורד, חתיכות סלרי, רסק עגבניות, סוכר, לימון ומלח.
מערבבים היטב.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
כשהמרק רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובות אחת אחת בעדינות.
מערבבים בין לבין הכנסת הקובות {מזכירה בעדינות}
נותנים למרק לרתוח כ- 10 דקות נוספות.
סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ונותנים עוד 30-40 דקות על הגז. ו… מוכן!!!