צלי בקר מבושל עם בצלים וקישואים מנה מרשימה עם טעם מושלם - קוק שופ
פורסם ב

צלי כתף עם בצל וקישואים – מנה עשירה ומרשימה במיוחד.

מאת : helper

הסיפור מאחורי המתכון

צלי היא מנה עשירה ומרשימה המככבת כמעט בכל חג

בעבר הצלי היה מוגש בחתונות או אירועים מיוחדים בדרך כלל מלווה ברוטב פטריות סמיך שהיה נבזק עליו.

אצלנו הייתה לו נהגו לבשל אותו יחד עם תבשילים שונים בדיוק כמו זה המובא לפניכם.

משחקים עם צלי בקר:

היופי בצלי בקר שהוא נייטרלי וניתן לעשות איתו אין סוף אפשרויות:

  • הגשה כנתח פרוס "ערום" מונח על מגש כשלצידו רטבים מסוגים שונים המעניקים לו את הטעם כגון: רוטב הפטריות המסורית, צ'ימיצ'ורי חמצמץ, רוטב פלפלת או כולם גם יחד, שיטה זו  מאפשרת לכל סועד להרכיב לו את מנת הצלי בדיוק כמו שהוא אוהב.
  • שיטה שנייה היא לבשל אותו יחד עם הטבחה בדיוק כפי שאנחנו עושים כאן.
  • אפשרות שלישית היא תנור נטו כולל השחמה קצת כמו אסאדו

מצרכים

  • צלי כתף 1.5 - 2 ק"ג
  • 5 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים גז
  • 3 קישואים עם הקליפה חתוכים גס
  • תבלינים: שלוש כפות שמן, עלי דפנה, מלח, פלפל, כמון, כורכורם, קורנפלור

אופן ההכנה

צלי בקר מכינים בשני שלבים עיקריים:

  • ריכוך והכנת הבשר
  • הכנת הרוטב / הטבחה בו הוא יבושל

ריכוך והכנת הבשר:

מפשירים את נתח הבשר עד לטמפרטורת החדר

בסיר גדול מחממים מים יחד עם עלי דפנה

מכניסים את נתח הבשר לאחר שטיפה (וניקוי במידה וצריך )

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומשאירים לשעה וחציה עד שהבשר רך

מוציאים את נתח הבשר מניחים על קרש חיתוך ונותנים לו להתקרר.

משאירים את יתרת הציר לשימוש בתבשיל .

צלי לחג מתחיל בנתח איכותי מתאים לכך

חשוב לדעת:

פעולת הרתיחה מצמצמת את גודל הצלי מחד ומעבה אותו מאידך.

הכנת התבשיל:

בכוונה בחרנו בבצל וקישוא שניהם מפרישים מעין מתיקות נעימה ועדינה אל שמשתלבת נהדר עם שאר התבלינים.

בסיר רחב ( סוטז ) מניחים תבלינים יחד עם השמן ומערבבים בעזרת כף עץ או סיליקון עד שמרגישים את הריח עולה מהם או כשמתחילות בועות קטנות לבעבע על תחתית הסיר

מוסיפים את הבצלים שחתכנו מבעוד מועד ( חשוב לחתוך גס או קוביות גדולות ) ומערבבים יחד עם התבלינים שבסיר.

מכסים את הסיר – לא לדאוג הבצלים מגירים מספיק נוזלים בכדי לא להישרף.

לוקחים כוס מהציר ומוסיפים לו כף קורנפלור ומערבבים טוב טוב עד שהקורנפלור נמס אל תוך הציר ומוסיפים לתבשיל הבצלים – תפקיד הקורנפלור הוא ליצר סמיכות לרוטב ממש לייצב אותו ולייצר זיגוג מושלם.

לוקחים כוס נוספת מהציר ומוסיפים לסיר ומערבבים

מחכים עד שהבצל הופך להיות רך מאוד שקוף ונוזלי כמעט .

בשלב הזה מוסיפים את הקישואים החתוכים גס

שימו לב ! 

קישוא שמתבשל יותר מידי זמן הופך להיות מחית לא נעימה למראה וגם מאבד את הטעם והמרקם שלו לכן אין לבשל אותו יותר מ- 20 דקות

חיבור בין הצלי לרוטב:

עד שהתבשיל מוכן הצלי כבר הספיק להתקרר וניתן לגשת אליו ללא חשש.

לוקחים סכין איכותית וחדה ללא שיניים, שתהיה מספיק גדולה בכדי שניתן יהיה לפרוס את גוש הבשר לפרוסות אחידות שלא יתפרקו

צלי כתף פרוס לאחר בישול במים.

 

מפנים מקום בסיר הרחב שלנו ומניחים את הצלי כשהוא פרוס במרכז הסוטאז

משני צדיו מניחים את תבשיל הבצלים והקישוא יחד עם הנוזל שלהם

מחזירים לבישול כ-10 דקות על אש בינונית וכל הזמן יוצקים מנוזל התבשיל מעל פרוסות הצלי.

מעבירים לתנור על חום נמוך עד לזמן ההגשה.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/