הסיפור מאחורי המתכון
בשבועות האחרון הכנתי את כל הארוחה אצל הוריי, החלטתי ללכת על קונספט שהכל אישי, כלומר, מאפים אישיים, קישים אישיים, פשטידות אישיות וכך נוצר המתכון הזה🙂
מצרכים
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון (אפשר גם מיקס)
- 2 בצלים לבנים
- 2 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 גביע קוטג'/גבינה לבנה
- 4 כפות גבינה צהובה מגורדת
- 5 כפות קמח תופח(או קמח רגיל וכפית א.אפייה)
- 4 כפות שמן זית
- רבע מיכל שמנת
- מלח, פלפל לפי העין
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
חותכים את הפטריות והבצל ומטגנים עד להזהבה, מצננים את התערובת.
מערבבים את יתר המצרכים בקערה גדולה, מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות ומערבבים היטב.
משמנים עם ספריי שמן את תבנית השקעים/עטרות נייר.
ממלאים את השקעים בתערובת ומכניסים לתנור.
אופים במשך 25 דק’ עד שהפשטידה יציבה.
טיפים:
– מי שאופה בתבניות סיליקון להמתין קצת עד שהפשטידה מתקררת ורק אז לחלץ מהתבנית.
– מי שרוצה לשדרג אפשר לפני הכניסה לתנור לפזר מעל צהובה/פרמז’ן מגוררת.
לעוד דברים טובים של בוקר ניתן למצוא באתר שלנו.
בתיאבון!