הסיפור מאחורי המתכון
פסטה פסטו היא אחת הפסטות הקלאסיות המוכרות והאהובות. הניחוחות והטעמים של הפסטו כובשים אותנו כל פעם מחדש. הבזיליקום עשיר בויטמינים ומינרלים, צבעו העשיר עוטף את הפסטה בשכבה טעימה של בריאו. עומק טעמו העשיר של הפרמז'ן מדגיש ומקפיץ את שאר מרכיבי הרוטב המופלא הזה.
מצרכים
- כוס עלי בזיליקום
- חבילת פסטה
- חופן צנוברים
- 4 שיני שום
- רבע כוס שמן זית
- 150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כל סוג פסטה יעבוד כאן.
טיפ:
היום כבר לא צריך מסננת או סיר פסטה ענק שתופס לנו הרבה מקום, החברות המובילות בתחום כלי המטבח מביאים אלינו את סירי הפסטה הדור החדש – כאשר מסננת הפסטה ממוקמת במכסה הסיר, רוב הסירים האלו יגיעו גם עם מכסה זכוכית המאפשר שימוש רגיל למטרות שונות
- בזמן שהפסטה מתבשלת, שוטפים היטב את עלי הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעול.
- שמים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית ומלח. את שמן הזית מזליפים לאט עד קבלת מרקם אחיד.
- בסוף מוסיפים בעדינות את המלח, טועמים ומשפרים תיבול.
מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את הרוטב מעל ומערבבים היטב עד שהרוטב מכסה היטב את כל הפסטה.
הערה:
- את רוטב הפסטו ניתן לדלל בעזרת מעט מים או שמן זית או להסמיך עם פרמז’ן מגורד, לפי הטעם.
- להקפצת הטעמים אני אוהבת לפזר מעט פרמז\’ן מעל הפסטה (טעמו החזק משמש ממש כתבלין בפני עצמו) ולהוסיף מעל הכל כמה טיפות שמן זית משובח בכדי לשמר את עצמת הטעמים אני מגרדת בעזרת מגרדת איכותית ( זסטר ) ישירות לצלחת או לקערת ההגשה