הסיפור מאחורי המתכון
אמא שלי מספרת שככה למדנו לאהוב תרד.
כל הילדים אהבים פסטה, התרד הוא החלק הבעייתי :) אבל כשמבשלים את התרד לתוף רוטב הפסטה כמו במתכון הזה, לא מרגישים את טעמו ולא את מרקמו (ניתן לרסק את הרוטב למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט) אך התוצאה הסופית היא מופלאה, מרקם סמיך של רוטב בצבעים יפים, טעם עשיר של שמנת וגבינות והפתעה בטעם לימון.
וככה אמא שלי "עבדה" עלינו במשך שנים והזינה אותנו בירקות מופלאים ומזינים עד שהפכנה לחלק בלתי נפרד מתפריט חיינו. המנה כל כך קלה ומהירה להכנה. בזמן שמבשלים את הפסטה, מתקתקים את הרוטב ויש לכם ארוחה מלאה תוך 10 דקות.
מלא בתאבון
מצרכים
- חבילת פסטה איכותית
- 1/4 כוס מיץ מלימון טרי + כף גרידת לימון
- כוס שמנת לבישול
- 100 גרם גבינת מסקרפונה
- 1/2 חבילת עלי תרד
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן
- 2 שיני שום כתושות
- מלח + פלפל
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מניחים סיר בינוני על אש בינונית ומוסיפים לסיר גרידת לימון שגררנו בעזרת זסטר, שמנת לבישול וגבינת מסקרפונה. מבשלים לאט ותוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
טיפ חשוב !
רוב הסירים היום הינם סירי נון- סטיק ז”א שיש עליהם ציפוי המונע הדבקות המזון כך קל לנקות אותם ולהכין תבשילים שאינם עתירים בנוזלים, חשוב לדעת כי אין להשתמש בכלי מתכת בסירים אלו אלא בכלי ששת מסיליקון או עץ בלבד כך תוכלו לשמור את ציפוי הסיר תקין לאורך זמן.
- מוסיפים מלח (כחצי כפית) ופלפל לפי הטעם
- כשהפסטה מוכנה שומרים כוס ממי הפסטה בצד ורק אז מסננים אותה.
- מוסיפים את כוס מי הפסטה לרוטב שבסיר. מוסיפים גם את הפסטה המבושלת, תרד ושום כתוש ומערבבים.
- מוסיפים את מיץ הלימון והגבינה המגוררת ומערבבים עד שהפסטה מתעטפת כולה ברוטב.
- ממשיכים בבישול וערבוב עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.