מתכון למיני פלפלים ממולאים עם רוטב טעים במיוחד מנה מתוקה במיוחד - קוק שופ
פורסם ב

פלפלונים ממולאים בכל טוב

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

אין כמו להרים סיר ממולאים בחורף קר לארוחה משפחתית חמימה ומפנקת. ואין כמו פלפלונים קטנים צבעוניים ומתוקים בשביל לשדרג את הממולאים ה"סטנדרטיים". אמנם לא מדובר בטריק מתוחכם במיוחד אבל הגודל החמוד של הפלפלים + המתיקות האופיינית לפלפולנים הקטנים עושים את כל ההבדל. הפלפלונים מתבשלים די מהר ויוצאים עסיסיים במיוחד. אפילו הקטנים במשפחה מחסלים אותם, משהו בגודל הזה עושה את הקסם. מושלם ליד אורז פירה או אפילו עם נודלס. 

מצרכים

  • 1בצל בינוני קצוץ
  • 1/2כוס אורז בסמטי
  • 3שיני שום קצוצות
  • 1צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 חבילות פלפלונים (בין 16-20 יח')
  • פלפל שחור גרוס כפית
  • מלח כחצי כפית
  • 1כף פפריקה מתוקה
  • 1כפית כמון טחון
  • 2 כוסות מים (או לפי הצורך, תלוי בגודל הסיר
  • 1כף פפריקה מתוקה
  • 2כפות רסק עגבניות
  • מלח דק + פלפל שחור גרוס
  • 1כפית אריסה
  • 1/4כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. חותכים ומסירים את החלק העליון של הפלפלונים ומרוקנים בעזרת כפית את התוכן, כך שהפלפלונים יהיו נקיים לגמרי. מניחים בצד. לפעולה זו אני ממליצה להשתמש ב- סכין טורנה , סכין קטנה עם להב מעוגל וחד במיוחד המשמשת לקישוט ניקוי קילוף של ירקות פירות קטנים
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערת ערבול , טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. ממלאים את הפלפלונים כמעט עד הסוף. שימו לב ! לא לדחוס מידי כי האורז מתנפח במהלך הבישול.
  5. מניחים את הפלפלונים בתבנית המתאימה לשימוש בתנור  משומנת מעט עם שמן זית. משמנים מעט גם את הפלפלונים הממולאים.
  6. מכניסים (ללא הרוטב) לתנור שחומם מראש  עד שהפלפלונים משחימים מעט.
  7. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד לקבלת רוטב אחיד.
  8. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומורידים את חום התנור ל-180מעלות.
  9. שופכים את כל הרוטב על הפלפלים החמים. חשוב שהרוטב יכסה את הפלפלונים הממולאים לגמרי, במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד  מים.
  10. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה. מוציאים, מפזרים מעל כמה עלים ירוקים קצוצים ומגישים.

טיפ חשוב :

בכדי לחסוך פעולה העברה מכלי אחד למשנהו, וכמובן לא לפגוע במרקם הממולאים, אני ממליצה לבחור מראש את כלי ההגשה שיהיה מספיק ייצוגי גם להגשה לדוגמת :

סדרת תבניות האפייה החדשות של פיג’ו מיועדות לאפייה ולהגשה,

עשויות קרמיקה מצופה בשכבת אמייל מזוגגת,

המעניקה לתבניות יתרונות רבים. התבניות בעלות שטח פנים חלק במיוחד שאינו נשחק,

מתנקות בקלות ושומרות על צבען וטיבן לאורך שנים רבות.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/