פיתוה חמה וטרייה - מתכון - cook shop
פורסם ב

פיתוה חמה וטרייה – מתכון

מתכון לפיתה בייתית
מאת : אדווה כהן

הסיפור מאחורי המתכון

כי אין כמו טעם הפיתות שיצאו זה עתה חמות חמות שהחמאה נמסה בפנים, החשק מתחיל עוד הרבה לפני שטועמים עם הריח שמציף את הבית , פיתות חמות ורכות הרבה יותר טובות מהסופר או המאפיה שאפשר להכין בבית !! 

- במידה ואין לכם את המכשיר להכנת פיתות אפשר להשתמש במחבת נון סטיק ולחמם אותה על אש גבוה ולהניח פיתה דקה מכל מצד . 

 

מצרכים

  • 1 ק״ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • כף מלח
  • 2.5 כוסות מים חמימים.

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל המצרכים להקצפה עד לאיחוד הבצק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ונותנים לבצק לנוח לתפיחה שעה.
  • מחלקים את הבצק לכדורים ( בערך 12 )
  • פותחים על משטח מקומח בעזרת מערוך את הכדורים לצורת עיגול.
  • מעל העיגולים שהכנו שמים מגבת להתפחה חוזרת של חצי שעה.
  • מחממים מכשיר להכנת פיתות לחום גבוה ומכניסים את הפיתות ברווחים.
  • לאחר כמה דק בודקים ששינו לצבע זהוב ומוציאים במהירות את הפיתות שהחום לא יצא לנגלה השנייה.

טיפ חשוב: 

כמו בכל מוצר אפייה חשוב מאוד לדייק בכמויות לכן אני ממליצה להשתמש במשקל דיגיטלי, כפות או כד מידה 

בתאבון 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/