הסיפור מאחורי המתכון
מי לא אוהב פיצה ? קיימים אנשים כאלה בכלל בעולם ?
מצאתי לכם מתכון של בצק ללא התפחה ועדיין יוצא פריך מלמעלה ותחתית קריספית מלמטה.
מתכון קל מתאים לשני מגשים.
- לגבי התוספות במידה והחלטתם כמוני להוסיף בטטה- חתכו אותה לחתיכות הרצויות ובשלו אותה לפני בקלחת עם מים עד שיהיו רכות .
אז יאלללה לעבודה
מצרכים
- 4 כוסות קמח לבן
- כף שמרים יבשים
- כף שמן זית
- כפית סוכר
- 1 וחצי כוסות מים חמימים
- רבע כפית מלח
- 3 עגבניות
- רסק עגבניות קטן
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת שום ואורגנו.
- גבינה צהובה מגורדת
- תוספות - מה שבא לכם
- שומשום
אופן ההכנה
לקמח:
- בנפה חשמלית לנפות את הקמח הלבן .
- בקערת מיקסר עם וו לישה להכניס את כל המצרכים מלבד המלח ולעבד לבצק אחיד.
- להוסיף את המלח ולהמשיך לעבד את הבצק בערך חמש דק.
- לכסות את הקערה עם ניילון נצמד לתת לו לנוח בזמן שמכינים את הרוטב.
לרוטב:
- לגרד בפומפייה 3 עגבניות ולהניס לקערה גדולה.
- להוסיף לקערה רסק עגבניות קטנה.
- להוסיף תבלינים ולערבב הכל.
לחלק את הבצק לשני חלקים
הרכבת הפיצה:
- על נייר אפיה משומן בשמן זית מניחים חלק אחד של הבצק ופותחים את הבצק עם הידיים לצורה הרצוייה .
- שופכים חצי מהרוטב על הפיצה , בעזרת מגרדת ייעודית מגרדים גבינה צהובה מפזרים בנדיבות ומעל את התוספות שאתם אוהבים.
- בעזרת מברשת סיליקון מברישים את הקצוות ומפזרים שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל 20 דק או עד השחמה קלה.
בתאבון 🍕