הסיפור מאחורי המתכון
פיצה בשר או בשמו האחר לחמעג׳ון היא פיצה עם בשר טחון טעימה בטרוף וקלה מאוד להכנה.
אוכל שגם ילדים אוהבים , מתאים לארוחת צהריים וגם לערב.
בהצלחה :)
מצרכים
- חצי קילו בשר טחון
- 4 כוסות קמח לבן
- כף שמרים יבשים
- כף שמן זית
- כפית סוכר
- רבע כפית מלח
- 1.5 כוסות מים חמימים
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואורגנו.
- תוספות לפיצה: בצל סגול, כוסברה, טחינה, פלפל חריף.
אופן ההכנה
- במחבת NON-STICK איכותית מטגנים את הבשר ומוסיפים תבלינים.
- מצננים.
- את התספות ניתן להוסיף לפי הטעם – בצל או פטריות רצוי להתחיל איתם את הטיגון
- תוספות טריות כגון עגבניות או פלפל ניתן להוסיף במהלך האפייה בתנור
- לאחר ההוצאה תמיד ניתן לפזר נגיעות של טחינה ופטרוזיליה קצוצה גם משפר את המראה וכמובן מוסיף לטעם.
במהלך טיגון הבשר חשוב מאוד “לפורר” את הבשר בכדי שלא תיווצר לנו קציצה לנסות לייצר לנו מינימום גושים גם למראה וגם לטעם.
יש להשתמש בכף עץ או סיליקון בלבד על מנת לא לפגוע בציפוי המחבת ולשמור אותו לאורך זמן
לבצק:
- להוסיף למיקסר את הקמח השמרים שמן זית סוכר והמים וללוש .
- מוסיפים רבע כפית המלח ולערבב שוב עד לקבלת מרקם חלק מושלם.
- בסלסלת התפחה לתת לבצק לנוח.
על נייר אפיה מזליפים מעט שמן זית ופותחים את הבצק בעזרת מערוך לצורה הרצויה .
מניחים את הבשר ומעליו כל תוספת שאתם אוהבים
לתנור על מגש אפיה 200 מעלות עד להשחמה.
מלמעלה בזקתי נקודות טחינה.
טיפ חשוב:
אם בא לכם לשדרג את הטעמים לרמה של טאבון מומלץ להשתמש באבן שמוט.
יש אבן שמוט קבועה לשימוש תמידי בתנור ויש כאלו הניתנים לשליפה והגשה בדרך כלל יגיעו כסט אבן שמוט עם מתקן הרמה וסכין לחיתוך פיצה
בתאבון 🙂