הסיפור מאחורי המתכון
סבתא שלי אלופת עוגת הביסקוויטים וכשרציתי להפתיע אותה במשהו מתוק וקרמי שלא מצריך עבודה רבה מידי ריגשתי אותה עם עוגת הביסקוויטים שהיא הייתה מכינה לי במשך שנים
מצרכים
- 1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
- 500 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- כפית קפה נמס או שוט אספרסו
- 2 קוביות שוקולד חלב לקישוט
- שרוול ביסקוויטים (200 גרם)
אופן ההכנה
מקציפים במיקסר יחד את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג ווניל עד שמקבלים קצפת יציבה.
מערבבים את החלב והקפה בקערת ערבול נפרדת ומשאירים בצד.
טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בתוך תבנית עד שיש שכבה אחידה.
בעזרת לקקן מורחים על הביסקוויטים חצי מכמות הקצפת שהקצפנו קודם לכן ומשטיחים עד ליישור.
מניחים שכבה נוספת ואחידה של ביסקוויטים טבולים בחלב
ושמים את מה שנשאר מהקצפת.
את קוביות השוקולד מגררים בפומפייה מעל העוגה ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
טיפ נחמד: מומלץ להגיש עם תותים טריים בצד.
בתאבון:)