הסיפור מאחורי המתכון
עוגיות קראנצ׳ קינואה מייפל בריאות, טעימות ונמכרות בטירוף. נשנוש בריא לפתוח את היום ללא רגשות אשם.
זהירות, ממכר...
מצרכים
- קינואה
- מייפל אמיתי
- שקדים
- שמן קוקוס אורגני
- שומשום מלא
- שבולת שועל עבה
- סוכר חום / סילאן
אופן ההכנה
- חצי כוס 145 גרם מייפל אמיתי
- 2 כפות 25 גרם שמן קוקוס
- 4 כפות 40 גרם סוכר חום דמררה
- 1/4 כפית מלח
- 2/3 כוס 125 גרם קינואה לא מבושלת, שטופה ומסוננת
- 1/4 כוס 30 גרם שומשום
- 1/2 כוס 55 גרם שיבולת שועל שלמה (עבה)
- 2/3 כוס 60 גרם שקדים פרוסים (לא קלויים)
מחממים תנור ל 170 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור שטוחה.
בקערה מערבבים יחד קינואה, שומשום, שיבולת שועל ושקדים פרוסים.
בסיר קטן שמים יחד מייפל, שמן קוקוס, סוכר חום ומלח ומרתיחים כדקה על אש בינונית, ואז עוד שתי דקות נוספות על אש נמוכה, מערבבים ומוודאים שהסוכר נמס.
שופכים מייד את תערובת המייפל לקערה ומערבבים היטב. יש לערבב בזריזות כל עוד התערובת חמה, מעבירים מייד לנייר האפייה, ובעזרת לקקן או פלטה מדורגת מורחים את התערובת על נייר האפייה בשכבה אחידה ודקה. בתנור המסה תמשיך להתפרס ולהתפשט.
מכניסים לתנור ואופים כ 15 – 17 דקות. באמצע האפייה מסובבים את התבנית.
הקראנצ’ מוכן כאשר הוא זהוב והשוליים מעט שחומים.
מכבים את התנור ומשאירים את הקראנצ’ בפנים למספר דקות נוספות כאשר דלת התנור פתוחה. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לקראנצ’ להתקרר לטמפ’ החדר.
שוברים לחתיכות ושומרים בצנצנת אטומה.
בתיאבון!