
מצרכים
- דפי אורז
- אטריות זכוכית (אטריות אורז דקות)
- עשבי תיבול: בזיליקום, נענע, כוסברה
- עשבי תיבול אופציונלים: בזיליקום תאילנדי, עלי שיסו, בזיליקום סגול
- עלי חסה שטופים ונקיים
- ירקות לבחירה למילוי הספרינג רול: מלפפון, כרוב סגול, גזר
- תוספת אופציונלית למילוי: עוף מפורק בגריל/מכובס
- מצרכים לרוטב נוק צ'אם ויאטנאמי: 1/4 כוס מים, 1/4 כוס רוטב דגים, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפות למון, כף סוכר חום. צ'ילי שום וג'ינג'ר קצוצים.
- מצרכים לרוטב בוטנים ויאטנאמי (טבעוני) : 1/4 כוס חמאת בוטנים, 1-2 כפות הויסין, 1-2 כפיות סויה, שן שום כתושה, 1-2 כפיות סריר'צה, 1-2 כפיות מים חמים
אופן ההכנה
ספרינג רול זו מנה קלילה, מרעננת וכיפית שאפשר לקחת להמון כיוונים עם המון מילויים שונים!
חווית האכילה של הספרינג רול הוא לקחת את עלה החסה הפריך
להניח בתוכו את הרול יחד עם עשבי התיבול שאתם אוהבים
לגלגל הכל ביחד ולטבול ברוטב ופשוט ליהנות
אז איך עושים את זה?
- נשטוף, ננקה היטב נייבש ונפריד את עלי החסה ועשבי התיבול שבחרנו במסודר.
- נתחיל להכין את הירקות למילוי הרול, נחתוך את הירקות שבחרנו לג'וליאנים דקים (גפרורים),
- במידה בחרתם לצרף עוף למנה נדאג לפרק אותו ולסדר אותו בצלחת לקראת ההכנות של הרולים.
- הרתיחו מים חמים והכינו את האטריות הדקות לפי הוראות הכנת היצרן סננו את האטריות בתום הבישול ושטפו היטב במים קרים.
- סדרו עמדה נוחה לעבודה עם קרש חיתוך מפלסטיק/עץ (שהדפי אורז לא ידבקו), קערת מים חמימים והירקות שהכנתם.
- ניקח כל פעם דף אורז אחד ונטבול אותו בעדינות במים – לא להשרות במים!
אם הוא עדיין מעט קשה זה בסדר גמור, הוא יתרכך תוך כדי העבודה בעזרת הנוזלים שישארו על הקרש חיתוך. - על דף האורז נניח בסיס של אטריות זכוכית יחד עם הירקות והתוספות שבחרתם.
- ראשית, נהדק היטב את הירקות על מנת שהרול יהיה הדוק ויפה, לאחר מיכן נקפל את הדפנות הצדדיות כלפי פנים ונסגור את הרול. אל תפחדו להפעיל מעט לחץ ולהדק היטב!
- לאחר שסיימנו עם הרולים, ניתן לגשת לרוטב לבחירתכם ולערבב הכל בקערה לפי המתכון המצורף. תטעמו תוך כדי ותראו מה חסר לכם.
*שימו לב כי הרוטב הוא הלב של המנה, צריך להיות לו טעמים דומיננטים וחזקים כראוי למטבח הויאטנאמי, אל תפחדו להוסיף ולתקן לפי טעמכם האישי. - נסדר את עלי החסות, עשבי התיבול, הרוטב והספרינג רול בצלחת לפי ראות עינינו
בתאבון!
רוצים שמתכון שלכם יופיע באתר שלנו ? פשוט הרשמו והעלו מתכון 🙂