הסיפור מאחורי המתכון
אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי שהפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח האמריקאי.. ובכלל, מנה שתפסה בכל העולם. סיר של קציצות רכות ועסיסיות השוחות ברוטב עגבניות פיקנטי-מתקתק, מנה מנחמת ומחממת לכל ימות השנה.
את המתכונים האיטלקיים הכי טובים אני מגלה מחמי, איטלקי גאה, בשלן מחונן שחולק איתי את סודותיו שלו ושל המטבח האיטלקי. גם במנה הזו, הבאתי את הטעם האיטלקי-ביתי אל המטבח שלי ושלכם. מומלץ מאוד להשתמש בחומרים איכותיים, תבלינים טריים וכמובן רסק עגבניות משובח. את עלי הבזיליקום אני מוסיפה ממש לקראת סוף הבישול על מנת שישמרו על רעננות וטעמם החזק. גבינת פרמז'ן טובה יכולה להקפיץ את המנה בכמה רמות. שווה להשקיע . וכמובן מעל הכל שמן זית איכותי בעל טעם עדין (מומלץ) להקליל את המנה.
כל העונג הזה בצלחת אחת, עדיף עמוקה ואתם חווים אושר. כל האושר הזה במטבח שלכם, בסיר אחד.
מצרכים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 8 פרוסות לחם לבן ללא קרום מושרה במים לדקה וסחוט
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- בצל קצוץ
- מעט מלח
- 80 גרם (כ־5 כפות) גבינת פרמזן מגוררת
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 2 כפות מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 6 כפות שמן זית + מעט לזילוף 5
- שיני שום פרוסות דק
- 1 כפית שטוחה פלפל שאטה
- 2 כפות עלי אורגנו טריים חתוכים גס
- 60 מ"ל (1/4 כוס) יין אדום יבש
- מלח לפי הטעם
- 1 פחית עגבניות איטלקיות שלמות
- 700 מ"ל (1 בקבוק) רוטב עגבניות
- קורט סוכר
- צרור קטן בזיליקום
- 1 חבילה ספגטי
- 1 צרור קטן בזיליקום מופרד לעלים (בנוסף)
- מעט שמן זית
- גבינת פרמזן
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שמזהיב. מסננים מהשמן, מניחים בקערה גדולה ומצננים בצד כמה דקות.
מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הקציצה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה לייצוב העיסה.
מחממים תנור ל־250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
יוצרים מהתערובת הקרה כ־20 קציצות בגודל כדור פינג פונג. מסדרים יפה בתבנית, מברישים במעט שמן זית וצולים בתנור כ-10-12 דקות להשחמה.
מכינים את רוטב
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים שום ופלפל שאטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד הזהבה. מוסיפים אורגנו ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שריח האלכוהול מתנדף. מוסיפים עגבניות שלמות, ממליחים קלות ומערבבים דקה נוספת.
מועכים את העגבניות בכף עץ או מועך לפירה, לקבלת מחית גסה. מוסיפים רוטב עגבניות חלק ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מבעבע ומסמיך.
ממליחים לפי הצורך, קורעים מעל עלי בזיליקום ומזלפים מעט שמן זית.
מכינים פסטה ומרכיבים את המנה:
מחממים את הרוטב בסיר רחב, מוסיפים את הקציצות, מכסים אותן היטב ברוטב ומבשלים כ־10 דקות.
במקביל מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.
מוסיפים את הספגטי ומי הבישול לסיר עם הקציצות ומערבבים היטב כדקה.
מפזרים עלי בזיליקום, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים פרמזן ומגישים.