מצרכים
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ-800 גרם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כפית מלח
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מ- 1/2 לימון
אופן ההכנה
אז איך אופים סלמון?
- נחמם תנור ל- 200 מעלות.
- נניח את נתחי פילה הסלמון על משטח העבודה, כאשר הם מונחים על הצד עם העור.
- נמרח את הסלמון ב-2 כפות משמן הזית.
- כעת, נפזר על הסלמון שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין אחר שנבחר.
- את מיץ הלימון שסחטנו נטפטף על נתחי הסלמון באופן שווה ככל שניתן.
- כעת נעסה את נתחי הסלמון היטב מכל הצדדים.
- את התבנית שבחרנו נשמן היטב עם 2 כפות משמן הזית.
- בעזרת התרווד נעביר את נתחי הסלמון לתבנית.
- נאפה את הסלמון בתנור חם 12-18 דקות ולא יותר.
- הסלמון מוכן כאשר הוא מתפורר בקלות בנגיעת מזלג.
- ניתן לשמור סלמון אפוי מכוסה במקרר עד 3 ימים, יש לחמם שנית בתנור לפני הגשה, 5 דקות בלבד.