דג מלוח מתחת למעיל פרווה סלט שובה היישר מהמטבח הרוסי - קוק שופ
פורסם ב

סלט שובה – סלט דג מלוח מהמטבח הרוסי

מאת : helper

הסיפור מאחורי המתכון

סלט שובה – הסלט שכל יוצא חבר העמים חייב בנובי גוד

בפעם הראשונה התוודעתי למנת הדגל שבלעדיה לא מתחילים שנה אזרחית חדשה

אז בתרגום מילולי שם הסלט הוא: "דג מלוח מתחת למעיל פרווה" למה ?

לאף אחד אין הסבר הגיוני אז קבלו את זה כמו שזה.

האמת שמי פוגש אותו בפעם הראשונה ניגש אליו בחשש

וכשרואים את רשימת המוצרים זה די מלחיץ

אבל איך שהוא הסלט הרוסי אפשר לומר הכי רוסי פשוט טעים

אז אם בא לכם לשבור את שגרת הטעמים ולהפתיע

זו המנה שתעשה את העבודה !

מצרכים

  • דג מלוח
  • בצל
  • תפוח אדמה
  • גזר
  • ביצים קשות
  • שמיר ( לא חובה )
  • פטרוזילה
  • מיונז
  • מלח פלפל
  • סלק

אופן ההכנה

דג מלוח מתחת למעיל פרווה – מתחילים …

אתחיל ואומר שמהות הסלט הוא השכבות

אז כדאי לתכנן מראש שיהיה את הניגודיות בצבעים ויעניק לנו מראה של עוגה ממש

הכנת המרכיבים:

  • דג מלוח קוצצים לקוביות קטנות
  • מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד למצב רך ( אבל לא מידי )
  • מבשלים את הסלק בסיר נפרד – אנחנו לא רוצים שכל המרכיבים יהיו אדומים.
  • את הבצל הפטרוזיליה והשמיר קוצצים דק כל אחד בנפרד.
  • בקערת נירוסטה מערבבים טוב טוב את המיונז המלח והפלפל.
  • בקערה נוספת מערבבים בין הבצל לדג מלוח הקצוצים.

הערות חשובות ! 

  • בכוונה לא רשמתי כמויות במתכון מכיוון שבסלט הזה כל אחד ייתן דגש לטעמים העדיפים עליו, מי שאוהב דג מלוח שיגדיל את המינון מי שאוהב גזר שיגדיל את המינון – ככה פשוט !
  • הטיפ אולי הכי חשוב, בסוף המנה היא “עוגת שכבות” ממרכיבים שונים אני בחרתי להכין אותה מלבנית, אז פשוט בחרתי לי קופסה בגודל הרצוי לאחר שבניתי את השכבות רבע שעה במקרר מיצק לי את כל העסק ויצא שובה מדהימה שסחטה קריאות התפעלות.
  • חשוב מאוד לסחוט את הנוזלים מכל הירקות שבושלו במים – הדרך הטובה ביותר היא להניח אותם במסננת לקירור ולתת לכל הנוזלים להתנקז החוצה .
  • יש כאלו שלא מבשלים את הסלק אלא מרככים אותו בתנור – פעולה זו אמנם מקשה את השכבה חיצונית שלו אך מעניקה לו טעם וארומה קצת שונים ומונעת הצטברות נוזלים.

בונים את המנה:

  • מניחים שכבה נכבדה של תפוחי אדמה
  • שכבה שנייה של גזר
  • שכבה שלישית של דג מלוח
  • שכבה רביעית של סלק
  • שכבה חמישית של מיונז
  • שכבה שישית של סלק

בכל שכבה מהדקים טוב טוב

ועושים את התהליך שוב עד לגובה הרצוי

הגשה :

כפי שציינתי אני מכין סלט שובה בקופסה לפי הצורה אליה אני רוצה להגיע

כמובן שניתן להכין גם סלט שובה אישי בעזרת רינג גבוהה

מעט לפני זמן הארוחה מוציאים את סלט הדג מלוח עם תפוחי האדמה מהמקרר

הופכים את הקופסה או הרינג על צלחת ההגשה שלנו

עושים שכבה אחרונה של ביצים קשות מגוררות שהשארנו מראש

מפזרים מעל מעט פטרוזיליה, עירית או שמיר

ומגישים ושיהיה סנובים גודום 🙂

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/