הסיפור מאחורי המתכון
אז יצא לו שם של סלט שולחן שישי, ובצדק. אחד הסלטים היותר טעימים והפופולריים בכל שולחן שבת. הקסם שקורה כשמשלבים את כל צבעי הפלפל עם כל טעמי התיבול הוא פשוט חלומי. אז נכון שאני לא מחדשת לכם כאן כלום, אבל!! אני כן מביאה כאן מתכון מדוייק על מנת להוציא הסלט הזה הכי מושלם.
פלפלים מתקתקים עם נגיעות של חריפות, לימון וירוקים קצוצים. כל ביס רק פותח תאבון לביס הבא. עם שולחן שישי או בלעדיו. אחד הסלטים היותר שווים לצד מנה או בסנדוויץ'
מצרכים
- 3 פלפלים בכל הצבעים (או בצבע אחד, מה שיש)
- חצי פלפל ירוק חריף, פרוס גס
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה
אופן ההכנה
- שוטפים ומנקים היטב את הפלפלים
- מכינים את הפלפלים הקלויים: ניתן להכין על הגז, על אש ישירה. מניחים פלפל על האש ושורפים אותו קלות מכל הכיוונים עד שתופס צבע ומתרכך. כמובן שניתן לקלות גם בתנור: חותכים את הפלפלים לשתיים. מנקים, עוטפים בשמן ומכניסים לתנור (160-180מעלות כ20 דק\')
- בקערה מערבבים את רצועות הפלפל החריף עם שום, מיץ לימון, חומץ ומים. לאחר הערבוב מניחים את הקערה בצד ונותנים לפלפלים לספוג את כל הטעמים.
- מוציאים את הפלפל החריף מהרוטב. הפלפל עצמו לא נכנס לסלט.
- לאחר שהפלפלים הקלויים מוכנים, נותנים להם להצטנן ומקלפים את הקליפה שיורדת בקלות לאחר הקלייה. חותכים את הפלפלים לרצועות של כ 1 ס\"מ עובי
- מוסיפים לקערת הרוטב את רצועות הפלפלים קלויים
- מערבבים היטב ומעבירים למקרר עם מכסה לכרבע שעה.
- לפני ההגשה מוסיפים פנימה כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומערבבים