סלט ירוק עם סלק וגבינה - cook shop
פורסם ב

סלט ירוק עם סלק וגבינה

מאת : NOGI

הסיפור מאחורי המתכון

סלט שהוא ארוחה וחגיגה בצלחת אחת. 

בתור צמחונית לשעבר התפריט שלי היה תמיד מגוון בירקות, צבעים וויטמינים. עם תוספת של גבינה טובה וטעימה בסלט או ליד, כל סלט יכול להפוך למנה מפנקת וטעימה בפני עצמה. ואת הסלט הזה אני מכינה כבר שנים גם היום כשאני כבר לא צמחונית אבל עדיין רוצה לאכול טעים בריא וקליל. 

השילוב של סלק מתוק, עלים מלאי טעם וגבינה קרמית עושה לי את זה כל פעם מחדש. לי ולכל מי שטועם מהסלט. מנה נהדרת, יפה וכל כך טעימה.

מצרכים

  • חסה
  • עלי רוקט
  • גבינת עיזים
  • עלי בייבי
  • 2 סלקים בינוניים מבושלים, מצוננים
  • אגוזי מלך
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות חומץ הדרים
  • כף סוכר
  • כפית מיץ לימון
  • רבע כפית חרדל
  • חצי כפית דבש
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שוטפים היטב את כל העלים, מייבשים במייבש עלים או על מגבת. יש לייבש היטב כדי שהרוטב ייתפס טוב על העלים.

בינתיים חותכים את הסלק לקוביות קטנות (כ1 ס”מ) בכדי לקבל קוביות מדוייקות אני ממליצה להשתמש בקוצץ ירקות לקוביות הוא מדויק הוא מהיר ויעיל.

חותכים את גבינת העזים לפרוסות – אפשר גם לפרוסות דקות במיוחד בעזרת סכין גבינה ייעודי לכך

לוקחים את כל מרכיבי הרוטב:

שמן, חומץ, מיץ לימון, סוכר, דבש וחרדל ומאחדים לתערובת אחידה.

אני עושה את זה במכשיר הנינג’ה מה שמקל מאוד על העבודה ומביא לתוצאה מושלמת של רוטב במרקם אחיד וקרמי.

שלא לדבר כמה קל לשטוף אותו בסיום השימוש.

מרכיבים את המנה : 

לוקחים  את עלי החסה ומערבבים עם קוביות הסלק.

מערבבים בעדינות את גבינת העזים לתוך הסלט, בהשתדלות לשמור על פרוסות הגבינה שלמות עד כמה שאפשר.

מפזרים מעל את הרוטב שהכנו, טועמים תיבול ומוסיפים מלחח פלפל לפי הטעם.

על צלחת הסלט היפה שהכנו מפזרים אגוזי מלך לקישוט, למרקם ולבריאות.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/