סלטימבוקה עוף במילוי פלפלים קלויים וריחן - cook shop
פורסם ב

סלטימבוקה עוף במילוי פלפלים קלויים וריחן

מאת : אודי שלומי

מצרכים

  • 6 חזה עוף שניצל 2 פלפל אדום 2 פלפל צהוב 1 כפית גרידת לימון ( חלק צהוב בלבד ) 2 שיני שום כתושות 6 עלי בזיליקום קרועים 6 כפות שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס ניילון נצמד נייר אלומיניום
  • 4 עגבניות ללא קליפה או פחית עגבניות קלופות ( איטלקי )   2 כפות שמן זית 2 שיני שום כתוש מלח גס לטעם מעט פלפל שחור גרוס 1 כוס מי בר מים חמים

אופן ההכנה

סלטימבוקה עוף במילוי פלפלים קלויים וריחן

זמן בישול. שף אודי שלומי

ראש השנה מתקרב .. הנה רעיון למנת עוף קלילה אלגנטית וגם בריאה תזונתית מהמטבח האיטלקי ים תיכוני .

המנה יכולה לשמש כמנה ראשונה או עיקרית עם תוספת חמה. או כהגשה למרכז השולחן. בתיאבון:)

מצרכים:

6 חזה עוף שניצל

2 פלפל אדום

2 פלפל צהוב

1 כפית גרידת לימון ( חלק צהוב בלבד )

2 שיני שום כתושות

6 עלי בזיליקום קרועים

4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות

מלח גס לטעם

פלפל שחור גרוס לטעם

ניילון נצמד

נייר אלומיניום

הכנה מוקדמת של העוף:

שמים בין 2 ניילון הפרדה או ניר אפיה את חזות השניצלים. משטחים בעדינות עם פטיש מטבח או מערוך. חשוב שהחזה עוף לא יקרע !

הכנה מוקדמת של הפלפלים:

מניחים את הפלפלים שלמים בתבנית חסינת אש. צולים בתנור ל כ – 20 דקות עד שהם מתרככים. מניחים בקופסא אטומה ונותנים להם “להזיע” כ 10 דק’. מקלפים את העור ומנקים את בשר הפלפלים. חשוב לא לשטוף תחת ברז מים. על מנת לשמור את הטעמים הנפלאים של הפלפל הקלוי. חותכים את  הפלפלים  לרצועות עבות

משרה לתיבול העוף:

מערבבים  4 כפות שמן הזית השום הכתוש, גרידת הלימון מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מברישים את חזה העוף במשרה. 

הכנת הסלטימבוקה – שלב מקדים :

מניחים את הפלפלים וקרעי הבזיליקום על חזה העוף. מגלגלים את חזות העוף פנימה בעדינות לצורת גליל. עוטפים כל גליל עוף בניילון נצמד. מהדקים את קצוות הניילון. מניחים בנייר אלומיניום מגלגלים ומהדקים קצוות. מניחים בקירור לפחות חצי שעה לפני שימוש.

הכנת הסלטימבוקה:

מוציאים את גלילות העוף מהעטיפות. מברישים במעט מהמשרה שנותרה. ממליחים קלות מכל הצדדים. מחממים במחבת טפלון שטוחה עם 2 כפות שמן זית שנותרו, מטגנים את גלילות העוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה קלה. מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים לעוד כ 8 דק’. חותכים ומגישים חם עם קולי עגבניות טריות.

קולי עגבניות

מצרכים:

4 עגבניות ללא קליפה או פחית עגבניות קלופות ( איטלקי )

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

מלח גס לטעם

מעט פלפל שחור גרוס

1 כוס מי בר מים חמים

אופן הכנה:

שמים את כל המרכיבים במחבת שטוחה. מביאים לרתיחה. מרסקים את העגבניות עם מזלג. מבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

את כל כלי הבישול להכנת המנה תוכלו למצוא באתר קוק שופ בקטגוריית בישול.

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

*/